Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Με επιτυχια πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, η οποία διοργανώθηκε από την Ομάδα Σκέψης και Δράσης Βέροιας «Νέοι με Όραμα».

Το απόγευμα της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, η οποία διοργανώθηκε από την Ομάδα Σκέψης και Δράσης Βέροιας «Νέοι με Όραμα».
Η εκδήλωση έγινε στη κατάμεστη αίθουσα του 2ου ορόφου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας, όπου ο κόσμος ενημερώθηκε για τους δύο πιο συχνούς γυναικολογικούς καρκίνους, αλλά και πόσο
σημαντικό ρόλο παίζει η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος της Ομάδας «Νέοι με Όραμα» Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, ο οποίος ανέφερε ότι «η σημερινή εκδήλωση έρχεται ως μια ελάχιστη μορφή αναγνώρισης της αξίας του γυναικείου φύλου. Στόχος είναι να προσεγγίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες, συμβάλλοντας στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίησή τους απέναντι στις δυο πιο συχνές μορφές καρκίνου στις γυναίκες, τον καρκίνο του μαστού και του τραχήλου της μήτρας». Επιπλέον, τόνισε ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του «Μήνα Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού», όπου έχει καθιερωθεί ο Οκτώβριος.
Στη συνέχεια, χαιρέτησε η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης Φρόσω Δήρα, η οποία αναφέρθηκε στο έργο του συλλόγου και τις δράσεις που πραγματοποιεί ώστε να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες σχετικά με την πρόληψη και την ενημέρωση του καρκίνου του μαστού.
Ακολούθησε, ο Κυριαζής Κόλβατζης, μαιευτήρας - χειρουργός γυναικολόγος, ο οποίος μίλησε για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, τον ιό HPV, τα κονδυλώματα, την προστασία μέσω του εμβολιασμού, το τεστ ΠΑΠ και τόνισε ότι «ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας συρρικνώνεται και η πρόληψη αγγίζει το 100%».
Έπειτα, το λόγο πήρε ο Ανανίας Ανανιάδης, ειδικός χειρουργός - ειδικευθείς σε παθήσεις μαστού, ο οποίος μίλησε για τον καρκίνο του μαστού, ποιοι είναι οι παράγοντες κινδύνου για την εμφάνισή του κτλ. Παράλληλα, ενημέρωσε τις γυναίκες πως να αυτοεξετάζονται και και σε ποιες περιπτώσεις να επισκεφθούν αμέσως τον γιατρό τους. Τελειώνοντας, ο κ. Ανανιάδης τόνισε ότι «ο καρκίνος δεν σου σταματά τη ζωή, απλά σου αλλάζει τον τρόπο που τη βλέπεις».
Τέλος, το λόγο πήρε η Ανδρομάχη Αθηναίου, γραμματέας του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, η οποία μίλησε για τη δική της προσωπική εμπειρία σχετικά με τον καρκίνο του μαστού. Συγκινημένη, ανέφερε στον κόσμο: «μην ξεχνάτε να αγαπάτε τον εαυτό σας και μην τον αμελείτε, η πρόληψη σώζει ζωές».
Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας Β. Διαμαντόπουλος, το μέλος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Βασιάδης, ο πρώην βουλευτής - δικηγόρος Λ. Τσαβδαρίδης, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Βεροίας, ο πολιτευτής - δικηγόρος Τ. Μπαρτζώκας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Νίκη Καρατζιούλα και η πρώην βουλευτής Γ. Μπατσαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ