Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών Π.Ε - Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των υπηρεσιακών εκλογών.

Η πανελλαδική στήριξη της Πρωτοβουλίας
δικαιώνει τη γραμμή της ενότητας και
αναδεικνύει την αναγκαιότητα του μετώπου
Η Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών Π.Ε εκφράζει τις ευχαριστίες της για τη στήριξη των συναδέλφων της μαχόμενης εκπαίδευσης στις υπηρεσιακές εκλογές της 2ης του Νοέμβρη. Αν και
καινούργιο σχήμα, στηριγμένη στην ασυμβίβαστη διαδρομή όσων την συγκροτούν, στο καθαρό πολιτικοσυνδικαλιστικό της στίγμα - ανεξάρτητο, αντιμνημονιακό, αντικυβερνητικό, στην υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εκπαιδευτικών της ΠΕ, στη λογική της ενότητας και του αγωνιστικού μετώπου που σταθερά διακηρύσσει, αποτέλεσε τη θετική «έκπληξη» αυτών των εκλογών.
Με την ενωτική της επιμονή συνέβαλε στην εκλογή αιρετών του αγωνιστικού ριζοσπαστικού χώρου σε μια σειρά από τοπικά και περιφερειακά Υ.Σ, αλλά και με το ποσοστό του 5% στην πανελλαδική κάλπη του ΚΥΣΠΕ, αναχαίτισε την τάση μεγαλύτερης ενίσχυσης του πρασινογάλαζου συνδικαλιστικού κατεστημένου, που δημιουργούσε η απογοήτευση των συναδέλφων και εκφράστηκε με την πτώση της κυβερνητικής ΕΡΑ, των Παρεμβάσεων-Συσπειρώσεων και της Εκ-κίνησης.
Τα αποτελέσματα για την Πρωτοβουλία έχουν και μεγαλύτερη αξία, αν συνυπολογιστεί το άγονο, για τη φυσιογνωμία της, έδαφος μέσα στο οποίο διεξήχθηκαν οι εκλογές αυτές. Εκλογές απροκάλυπτων παρεμβάσεων των κυβερνητικών, διοικητικών, κομματικών, παραταξιακών και πελατειακών μηχανισμών, που οργίασαν και φέτος επικεντρώνοντας τα βέλη τους στον καθαρό της λόγο. Ένα λόγο που ανέδειξε ως πολιτικό της αντίπαλο την κυβερνητική πολιτική και το νεοφιλελεύθερο σχολείο των περικοπών και ως συνδικαλιστικό αντίπαλο τον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό της υποταγής, της συνδιαλλαγής και της ήττας. Όλο αυτό το διάστημα πριν τις εκλογές δεν παρεκκλίναμε ούτε κεραία από αυτές τις προτεραιότητες ούτε εμπλακήκαμε σε εμφύλιες αντιπαραθέσεις εντός του ριζοσπαστικού χώρου, παρά τις προκλήσεις που δεχτήκαμε και συνεχίζονται μέχρι σήμερα με λαθροχειρίες στην καταχώρηση των πάσης φύσεως εκλογικών αποτελεσμάτων και διαστρεβλώσεις στα μηνύματα που αυτά στέλνουν.
Θεωρούμε βέβαια ως σημαντικά αρνητική εξέλιξη, αντί της αποκαθήλωσης, τα αυξημένα ποσοστά στην πανελλαδική καταγραφή αλλά και την επανεκλογή των ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ-ΠΑΣΚ στις δύο πρώτες θέσεις των αιρετών του κλάδου. Σε αυτήν την εξέλιξη που ευνοεί τις κυβερνητικές επιδιώξεις για εκτόνωση των αντιδράσεων στο Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των υπηρεσιακών εκλογών 6 Νοέμβρη 2016
σχολείο των εκτεταμένων περικοπών, συνέτεινε ο αναιμικός αγωνιστικός σχεδιασμός της Ομοσπονδίας απέναντι στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που σαρώνουν τη Δημόσια εκπαίδευση, όπως και η έλλειψη ενιαίου αγωνιστικού σχεδίου των ριζοσπαστικών δυνάμεων σύγκρουσης με την πολιτική αυτή και υπεράσπισης όλων των συναδέλφων.
Πλήγμα για το χώρο της εκπαίδευσης είναι οι 500 ψήφοι και το 0,96% του φασιστικού ψηφοδελτίου, που καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του, πράγμα που επιτάσσει μια ασυμβίβαστη δράση απέναντι στο φασιστικό φαινόμενο και ό,τι σήμερα το εκτρέφει, μέσα κι έξω από τα σχολεία.
Εκτός όμως των άλλων δεδομένων, έπεσε βαριά και η σκιά της κομματικής και παραταξιακής περιχαράκωσης στα αποτελέσματα των εκλογών αυτών. Τα ποσοστά της Πρωτοβουλίας και των Παρεμβάσεων, αθροιζόμενα και μαθηματικά, δείχνουν ποιος θα εξέλεγε τον αιρετό στο ΚΥΣΠΕ και πόσο διαφορετικό θα ήταν συνολικά το τοπίο, αν είχε επικρατήσει η λογική κι η δυναμική της ενότητας και της συνεργασίας που προτείναμε δημόσια στους συναγωνιστές των Παρεμβάσεων για όλα τα ΥΣ και όχι η αλαζονική λογική των αποκλεισμών, του καιροσκοπισμού, της περιχαράκωσης και του ηγεμονισμού.
Από τη μεριά μας είχαμε αυτή τη στάση, ενταγμένη στη συνολική μας αντίληψη για ένα ενωτικό αγωνιστικό μέτωπο απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές, που σαρώνουν τη Δημόσια Εκπαίδευση και την κοινωνική πλειοψηφία. Αυτό θα συνεχίσουμε να παλεύουμε όλο το επόμενο διάστημα, χωρίς ταλαντεύσεις. Είναι φανερό ότι η σημαντική καταγραφή και η ενίσχυση της Πρωτοβουλίας από τους συναδέλφους της μαχόμενης εκπαίδευσης στις εκλογές της 2ης του Νοέμβρη θα συμβάλει στο να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή της ενότητας στους Συλλόγους, τις Γ.Σ και τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Χρειαζόμαστε όσο ποτέ ένα τέτοιο μέτωπο, για να μπει φραγμός στην αποδόμηση του δημόσιου σχολείου και την αξιολόγηση που επανέρχεται. Έτσι και μόνο θα μπλοκάρουμε την υπονομευτική δράση του κατεστημένου συνδικαλισμού που σηκώνει κεφάλι. Έτσι και μόνο θα ξεπεράσουμε τις περιχαρακώσεις, θα σαρωθούν οι συντεχνιακές λογικές και θα ενεργοποιηθεί μαζικά όλος ο κόσμος του αγώνα. Η μόνη δύναμη δηλαδή, που μπορεί να αντιστρέψει το τοπίο της απογοήτευσης και να κάνει τις ψήφους στις ριζοσπαστικές δυνάμεις κίνημα ανατροπής. Για αυτήν την υπόθεση θα συνεχίσουμε να τείνουμε το χέρι σε όλες τις δυνάμεις του κινήματος, σε όλους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες, σε όλες και όλους τους συναδέλφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ