Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Επιστολή των δήμων Κ. Μακεδονίας στον Τσίπρα: «Απαξιώνετε την πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση»

Για απαξίωση της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης κάνει λόγο ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), Λάζαρος Κυρίζογλου, σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Αφορμή αποτέλεσε η έναρξη λειτουργίας του γραφείου του στη Θεσσαλονίκη και η σχετική
σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο.
«Από την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση (38 δήμοι στην Κεντρική Μακεδονία) εκπροσωπήθηκε μόνον ο Δήμος Θεσσαλονίκης, διά του προέδρου του Δημοτικού του Συμβουλίου» αναφέρει ο κ. Κυρίζογλου και σημειώνει ότι οι αρμόδιοι για την σύγκληση της σύσκεψης «λησμόνησαν» να καλέσουν και την οικεία περιφερειακή ένωση δήμων που αποτελεί τον επίσημο θεσμοθετημένο συλλογικό φορέα και εκφραστή των 38 δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο κ. Κυρίζογλου αναφέρει ότι δεν δόθηκε στην ΠΕΔ-ΚΜ η δυνατότητα να παρουσιάσει στον πρωθυπουργό τα καίρια ζητήματα των δήμων στην Κεντρική Μακεδονία. Επισημαίνει ότι παρόμοια παράλειψη είχε σημειωθεί και κατά τη σύσκεψη που έγινε πριν από δύο μήνες για την εκπαίδευση των προσφυγόπαιδων και κάνει λόγο για «απαράδεκτη πρακτική παραμερισμού και απαξίωσης της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των θεσμικών οργάνων της στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας». Προσθέτει: «Με την επισήμανση αυτή, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία μας, προσδοκούμε να συναντηθούμε σε μια επόμενη επίσκεψή σας στην Θεσσαλονίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ