Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Γερμανίδα εθελόντρια κτηνίατρος υιοθέτησε ένα ανάπηρο σκυλάκι από τη Βέροια Ημαθίας.

Το ανάπηρο σκυλάκι που βλέπετε στις φωτογραφίες βρέθηκε να σέρνεται σε σκουπιδότοπο σε περιοχή της Βέροιας και μεταφέρθηκε από εθελοντές την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016 στο Δημοτικό Κυνοκομείο Βέροιας όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το πρόγραμμα μαζικών στειρώσεων που ανέλαβε να φέρει εις πέρας μια 6μελής ομάδα Γερμανών εθελοντών κτηνιάτρων της φιλοζωικής οργάνωσης
TierInsel Umut Evi e.V, με τη συνεργασία του Συλλόγου Ζωόφιλων Ημαθίας ΖΩ.Η., του Φιλοζωικού Ομίλου Βέροιας, της Εθελοντικής Δράσης «Γη των Αδέσποτων» και του Δήμου Βέροιας.


Όπως αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Ημαθίας ΖΩ.Η. κα Βάσω Τάκη, οι Γερμανοί εθελοντές κτηνίατροι συνάντησαν ένα γλυκύτατο και ήρεμο μικροσκοπικό πλάσμα, με πληγές στα πίσω του πόδια που τα έσερνε και με πρόβλημα στο γεννητικό του μόριο. Ήταν προφανές, επισημαίνει η κα Τάκη, ότι το σκυλάκι, ράτσας Σιχ Τσου, το είχε χτυπήσει άνθρωπος ή αυτοκίνητο και οι «ιδιοκτήτες» του το πέταξαν ανάπηρο στην κυριολεξία στα σκουπίδια για να πεθάνει μόνο και αβοήθητο.
Μεταφέρθηκε αμέσως σε εξωτερικό κτηνίατρο όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις και ακτινογραφίες, τα αποτελέσματα των οποίων δεν έδειξαν κάποια σοβαρή βλάβη στη σπονδυλική στήλη, ενώ διαπιστώθηκε ότι έχει αντανακλαστικά στα πίσω του πόδια. Γεγονός που αναπτέρωσε τις ελπίδες των εθελοντών ότι το μικρόσωμο αυτό ταλαιπωρημένο σκυλάκι ίσως και να μπορέσει να περπατήσει ξανά.


Ο σκυλάκος, που τον ονόμασαν Μαξ, επέστρεψε ξανά στο Δημοτικό Κυνοκομείο Βέροιας όπου συνεχιζόντουσαν οι στειρώσεις αδέσποτων σκύλων και γάτων. Η Γερμανίδα κτηνίατρος Melanie Stohle, που ήταν και η επικεφαλής της 6μελής ομάδας των Γερμανών εθελοντών κτηνιάτρων,  άρχισε να φροντίζει με πολύ αγάπη και τρυφερότητα τον Μαξ, ο οποίος εν τω μεταξύ είχε γίνει η μασκότ τους.
Ποια όμως θα ήταν η τύχη του όταν θα «έσβηναν τα φώτα» και ολοκληρωνόταν το πρόγραμμα των στειρώσεων;


Η Melanie Stohle με περίσσευμα αγάπης ανακοίνωσε στην πρόεδρος και τους εθελοντές του Συλλόγου Ζωόφιλων Ημαθίας ΖΩ.Η. ότι θα υιοθετήσει τον Μαξ και θα τον μεταφέρει στο σπίτι της στο Μόναχο Γερμανίας για να τον φροντίζει προσωπικά. Ίσως χρειαστεί να υποβληθεί σε εξειδικευμένη χειρουργική επέμβαση και να ακολουθήσει ειδικές φυσιοθεραπείες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κινητικό πρόβλημα που έχει στα πίσω του πόδια.
«Η χαρά, η συγκίνηση και η ανακούφιση μας δεν περιγράφονται. Ο Μαξ σε λίγες μέρες θα ταξιδέψει παρέα με τη Melanie στο Μόναχο, με τις ευχές όλων μας να πάει καλά» αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Ημαθίας ΖΩ.Η. κα Βάσω Τάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ