Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

Μπλόκαραν πλειστηριασμούς σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα – Ενταση στην Αθήνα.Δεν εμφανιστηκαν απο το Ισπανικο Found που βγαζαν στο σφυρι πρωτη κατοικια στο Περιστερι.Φωτο-Βιντεο

Για ακόμη μία Τετάρτη ματαιώθηκαν πλειστηριασμοί με δυναμική παρέμβαση πολιτών, φορέων και οργανώσεων σε πόλεις της χώρας.
Αυτή την φορά σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα οι δυναμικές αντιδράσεις είχαν ως αποτέλεσμα την ματαίωση των πλειστηριασμών, ενώ ένταση σημειώθηκε και στην Αθήνα.
Παρά την αποχή των συμβολαιογράφων σήμερα στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου, στο Δικαστικό
Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε η διαδικασία για πλειστηριασμό. Ωστόσο η υπόθεση δεν αφορούσε πρώτη κατοικία και δεν εμπλεκόταν το δημόσιο ή κάποια τράπεζα. Με ειδική άδεια άλλωστε γίνονται πλειστηριασμοί που αφορούν διαφορές μεταξύ ιδιωτών. Ετσι και σήμερα ο πλειστηριασμός αφορούσε δυο κατοικίες και έναν αποθηκευτικό χώρο. Πάντως, έπειτα από διαπραγματεύσεις των συγκεντρωμένων (μετά από αντιδράσεις) με το συμβολαιογράφο κι αντεγκλήσεις δεν έγιναν πλειστηριασμοί. Να σημειωθεί ότι περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από τα δικαστήρια φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό και στη συνέχεια μπήκαν μέσα στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου. Νωρίτερα, την Τρίτη το απόγευμα προηγήθηκε εισβολή στο γραφείο του προέδρου των Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους πλειστηριασμούς.

Πιστοί στο ραντεβού τους για μία ακόμη Τετάρτη μέλη της Επιτροπής Πολιτών, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων βρέθηκαν έξω από το Ειρηνοδικείο της Πάτρας και μπλόκαραν και πάλι τους πλειστηριασμούς, καταφέρνοντας να μην πραγματοποιηθεί κανένας. Με σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» απέτρεψαν και πάλι τις δίκες.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στο Ειρηνοδικείο Περιστερίου, δεκάδες πολίτες από φορείς και οργανώσεις με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη ένταση, ενώ διακριτική παρουσία είχε η ΕΛΑΣ. Ωστόσο, η απουσία συμβολαιογράφου από τον σημερινό προγραμματισμένο πλειστηριασμό Α’κατοικίας, έδωσε... παράταση στην αγωνία της οικογένειας από το Περιστέρι.


Πηγή: Seleo, Best

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ