Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ KAI TOY ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Τομέας Κοινωνικής Συνοχής διοργανώνουν αθλητικές και περιβαλλοντικές δράσεις το Σάββατο και την Κυριακή, 5 και 6 Νοεμβρίου 2016.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, από τις 10:00 το πρωί ως τις 2:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθούν αθλητικές δραστηριότητες στον ποταμό Αλμωπαίο (στο ύψος της Καλής) στη
Σκύδρα.
Στις δραστηριότητες, που εντάσσονται στο πλαίσιο της
δράσης «Συμμετέχω Ισότιμα» και περιλαμβάνουν κωπηλασία και οικοτουρισμό στην περιοχή, θα συμμετάσχουν άτομα με σύνδρομο Down από τις δομές του τομέα ευθύνης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Την εκδήλωση υποστηρίζουν με τη διάθεση σκαφών και διασωστών η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών και το 723 Τάγμα Μηχανικού του Γ΄Σώματος Στρατού, ενώ ο εφοδιασμός των σκαφών με καύσιμα είναι χορηγία της εταιρείας «Ελληνικά Πετρέλαια».
Επίσης, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016, από τις 10:00 το πρωί ως τη 1:00 το μεσημέρι, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Τομέας Κοινωνικής Συνοχής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνουν δράση αναδάσωσης στη δασική θέση «Αγνάντι Φιλύρου».
Στη δράση θα συμμετάσχουν παιδιά από τις προνοιακές δομές του τομέα ευθύνης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Φιλοξενεία και Ορφανοτροφεία), τα οποία με τη βοήθεια των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας, θα φυτέψουν δέντρα στην περιοχή. Μετά το τέλος της δράσης, θα ακολουθήσει γεύμα για τους συμμετέχοντες στο «Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο.
Όπως δήλωσε ο Συντονιστής του Τομέα Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χάρης Αηδονόπουλος «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων και κοινωνικών δράσεων που στόχο έχουν την ισότιμη συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι όλων των συνανθρώπων μας, οι οποίοι εξαιτίας μιας μορφής αναπηρίας υφίστανται διακρίσεις και βιώνουν έντονα τον κοινωνικό αποκλεισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ