Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Συμμετοχή του Δήμου Νάουσας στο Smart City Expo-World Congress 1.Φωτογραφιες

Τη διεξοδική ενημέρωση της Διοίκησης του Δήμου για τα βήματα που έχουν γίνει στον τομέα της ψηφιακής στρατηγικής και ειδικότερα στην υλοποίηση καινοτόμων λύσεων, μέσω smart city εφαρμογών σε ζητήματα αστικής διαχείρισης, καθώς και για τις σύγχρονες τάσεις στην ανάπτυξη των σχετικών υποδομών, στόχευε η συμμετοχή της Γενικής Γραμματέα του Δήμου Νάουσας Αφροδίτης
Καλαϊτζή στο Smart City Expo–World Congress της Βαρκελώνης. Πρόκειται για το μεγαλύτερο Διεθνές Συνέδριο Έξυπνων Πόλεων αναφορικά με την εφαρμογή ψηφιακών τεχνολογιών στη λειτουργία των πόλεων, το οποίο διεξήχθη από τις 15 έως τις 17 Νοεμβρίου.
Η Γ.Γ. του Δήμου είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον David Tang, Πρόεδρο της HUAWEI στον τομέα της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και των Σκανδιναβικών χωρών, με την αντιπροσωπεία της Microsoft και τις startup επιχειρήσεις που δρουν κάτω από την ομπρέλα αυτής της εταιρίας καθώς και με το Frederic Jourdain, CEO της βελγικής εταιρίας ThingsPlay. Σε αυτό το πλαίσιο η γενική γραμματέας συμμετείχε και στο Συνέδριο για την κυκλική οικονομία και την χρηματοδότηση των startup επιχειρήσεων μετά τη θερμοκοιτίδα, τομείς οι οποίοι περιλαμβάνονται στο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα ανάπτυξης του Δήμου που θα κατατεθεί σε ένα μήνα.
Η κ. Καλαϊτζή συμμετείχε επίσης στο Πρόγραμμα i-water, τη μεγαλύτερη έκθεση διαχείρισης υδάτων της Ευρώπης.
Η κύρια συνάντηση ήταν στον χώρο της Deutche Telecom με την κ. Μαρία Πασχαλίδου και τον κ. Κώστα Ελευθεριάνο της COSMOTE και τους κυρίους Dan Michel, Vice President International Business Development- Energy T Systems International και τον Andreas Bentz, Smart Cities Solution Manager, της T Systems International. Η συνάντηση αφορούσε τις συγκεκριμένες εφαρμογές για την "έξυπνη Νάουσα" του αύριο, φωτισμό, στάθμευση, έξυπνη διαχείριση απορριμμάτων, ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ποδήλατα, mountain bike ποδήλατα και smart signage (έξυπνη πληροφόρηση). Συζητήθηκε εκτενώς η προοπτική συνεργασίας στο επίπεδο της στρατηγικής για την ανάπτυξη Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας και εφαρμογών «έξυπνης» πόλης.
Η αντιπροσωπεία της Deutche Telecom και του Consortium που έχει σχηματιστεί ειδικά για την ελληνική αγορά αναμένεται να επισκεφθεί τη Νάουσα μέσα στον Δεκέμβριο με συγκεκριμένες προτάσεις τόσο για χρηματοδοτούμενα προγράμματα από την Ε.Ε. όσο και για την εξέταση ενδεχόμενης σύμπραξης στους τομείς που δεν
καλύπτονται από το σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, για την εκτέλεση έργων με συγχρηματοδότηση.


Συνημμένες φωτογραφίες:
1. Ηλεκτρικό αυτοκίνητο Microsoft (1)
2. Πλατφόρμα της Microsoft με προτάσεις για τις έξυπνες πόλεις (16)
3. Συνέδριο για την Νέα Οικονομία, την κυκλική οικονομία και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τις εφαρμογές έξυπνων πόλεων (2)
4. Ενδεικτικές πλατφόρμες έξυπνης πόλης (4, 5)
5. I-water, συνέδριο για τη διαχείριση υδάτων (6, 7)
6. Πλήρως ανεξάρτητο αυτοματοποιημένο σύστημα φωτοβολταϊκών, με άμεση φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων (11)
7. Ηλεκτρικά οχήματα και μηχανήματα για τις δημοτικές υπηρεσίες (3,10,12,13)
8. Ολοκληρωμένο σύστημα ενοικιαζόμενων ηλεκτρικών ποδηλάτων και μοτοποδηλάτων που λειτουργεί με Κάρτα Δημότη (14)
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ