Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Tο Σπίτι της Βεργίνας επισκέφθηκε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου.

Το απόγευμα της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου 2016 επισκέφθηκε το Σπίτι της Βεργίνας
η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου. Η κυρία Εισαγγελεύς συνοδευόταν από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βεροίας κύριο Στέφανο Σαρκαντζιά, τους Αντεισαγγελείς Πρωτοδικών Βεροίας κυρίους Σπυρίδωνα Βερυκούκη και Δημήτριο Σταύρου, τον Επιμελητή Ανηλίκων κύριο Κώστα Μίζα και τη Γραμματέα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κυρία
Μαριάννα Κατσαβού.
Την κυρία Εισαγγελέα υποδέχθηκαν στο Σπίτι της Βεργίνας ο Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας για το Παιδί κ. Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, οι Διευθύντριες των Σπιτιών Βέροιας και Βεργίνας κυρίες Δώρα Νιώπα και Ελίζα Καραβασίλη, εθελοντές, οι παιδοκόμοι και τα φιλοξενούμενα παιδιά.
Η κυρία Ξένη Δημητρίου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μέρος της γιορτής που εξελισσόταν στο Σπίτι και στην οποία συμμετείχαν όλα τα φιλοξενούμενα παιδιά από τη Βέροια και τη Βεργίνα, προς τιμή του αθλητή μας Γιώργου Μπ. που κατέκτησε μετάλλιο στο 7ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος στο Έμπολι της Ιταλίας.
Στη συνέχεια η κυρία Εισαγγελεύς και οι συνοδοί της, είχαν μακρά συνεργασία με την Επιστημονική Ομάδα και τη Διοίκηση του Οργανισμού. Κατά τη διάρκειά της, η κυρία Δημητρίου ενημερώθηκε για το ιστορικό ίδρυσης και τη στοχοθεσία του Οργανισμού, για το επιτελούμενο έργο, τις ιδιαιτερότητες, τις δυσκολίες και τις προοπτικές του και για περιστατικά της περιοχής που απασχολούν αυτόν τον καιρό τις Δομές του.
Η κυρία Εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου, επιβεβαίωσε με την παρουσία της την πανθομολογούμενη ευαισθησία της σε θέματα προστασίας και φροντίδας ανηλίκων, καταθέτοντας την εξαιρετικά πολύτιμη εμπειρία και σοφία της, κατά τρόπο άμεσο και εύληπτο, καθιστώντας μας κοινωνούς των σκέψεων και των απόψεων της και βοηθώντας πολύ σημαντικά στον επαναπροσδιορισμό του Οργανισμό μας μέσα στο γενικό πλαίσιο που ισχύει και εξελίσσεται στον τομέα της παιδικής προστασίας σήμερα στη χώρα μας.
Σημαντική υπήρξε και η αξιολόγηση της συνεργασίας της Πρωτοβουλίας για το Παιδί με τις Εισαγγελικές Αρχές, απελθούσες και σημερινές, που κρίθηκε αμοιβαία επωφελής και ιδιαίτερα αποτελεσματική για τα παιδιά που βρίσκονταν σε κίνδυνο.
Η επίσκεψη, που διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες, έληξε μέσα σε ένα κλίμα οικειότητας και αναπτερωμένου ηθικού, που επέβαλαν η παρουσία και οι παρακαταθήκες της κυρίας Εισαγγελέως. Αποχαιρετώντας την, οι άνθρωποι του Οργανισμού εξέφρασαν την μεγάλη χαρά και ικανοποίησή τους γι’ αυτήν την τόσο τιμητική και εποικοδομητική επίσκεψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ