Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

Ο Λαογραφικός και Χορευτικός Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων προσκαλεί όλους τους φίλους, στις εκδηλώσεις του, «Ρουγκάτσια- Γουρουνοχαρά 2016».

Ο Λαογραφικός και Χορευτικός Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων  προσκαλεί όλους τους φίλους, στις εκδηλώσεις του, «Ρουγκάτσια- Γουρουνοχαρά 2016». Τα «Ρουγκάτσια» θα ξεκινήσουν φέτος και πάλι από την πόλη της Βέροιας  στις 24 Δεκέμβρη, προσφέροντας στους δημότες μοναδικό θέαμα με το έθιμο και σκορπίζοντας σ’ όλη την πόλη τις νότες από τη μουσική της
περιοχής του Ρουμλουκιού.
Το έθιμο θα συνεχιστεί στο Μακροχώρι ανήμερα τα Χριστούγεννα, παίρνοντας την ευλογία του ιερέα της ενορίας του Τιμίου Προδρόμου και στις 26/12/2016 την ευλογία του ιερέα της ενορίας του Αγ. Γεωργίου.
Τη ίδια μέρα, στις 26 Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί όπως πάντα η γουρουνοχαρά, στην οποία κάτοικοι αλλά και επισκέπτες θα καμαρώσουν τους χορευτές μας αλλά και θα διασκεδάσουν με φαγητό, καλό κρασί και μουσική.
Στις 27/12 τα Ρουγκάτσια θα περπατήσουν στους δρόμους των χωριών Μέσης και  Διαβατού.
Τελειώνοντας η χρονιά και στις 31/12, τα Ρουγκάτσια θα δώσουν στο Μακροχώρι τις τελευταίες ευχές προς όλους τους κατοίκους για καλή και ευλογημένη καινούργια χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ