Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Ανακοίνωση – Ευχαριστήριο Αριστερής Συσπείρωσης Νοσοκομείου Ημαθίας - "Φεύγουν οι εργολάβοι καθαριότητας από τα Νοσοκομεία"

Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι, επιτέλους  ένα καθεστώς  που εφαρμόστηκε για περίπου  15ετη στο
Νοσοκομείο Ημαθίας (Μονάδα Βέροιας- Μονάδα Νάουσας)  είναι παρελθόν. Εννοούμε  τους υπαλλήλους  που εργαζόταν  στους εργολάβους καθαριότητας (Καθαριστές-καθαρίστριες) με
συμβάσεις κάτω από πολύ δύσκολες  συνθήκες.
Επιτέλους οι εργολάβοι καθαριότητας φεύγουν από το Νοσοκομείο  και στην πορεία ακολουθούν οι εργαζόμενοι στην σίτιση ,security κλπ. Ένα καθεστώς πολλές φορές ανομίας και «ομηρίας» των εργαζομένων τελειώνει οριστικά. Έτσι θα μπορούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα με τις ατομικές συμβάσεις που υπόγραψαν απερίσκεπτα να επιτελέσουν το σημαντικό τους έργο με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που πρέπει να  έχει ο κάθε εργαζόμενος, με αποτέλεσμα την καλύτερη τελικά καθαριότητα για τον ασθενή , τον εργαζόμενο τον επισκέπτη του Νοσοκομείου.
Να λοιπόν η Αριστερή πολιτική στην πράξη μετά την άμεση ελεύθερη πρόσβαση 2.500.000, ασθενών μόνο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ , το ξεμπλοκάρισμα των προσλήψεων των γιατρών, την ενίσχυση του υπουργείου υγείας με επιπλέον κονδύλια, φεύγουν σταδιακά οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία και το καθεστώς «μεσαίωνα» στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στους εργολάβους σταματά.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και εκ μέρους όλων των εργαζόμενων στην καθαριότητα  όλο το ΔΣ του Νοσοκομείου Ημαθίας και Προσωπικά τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ημαθίας Κ. Μαυρογιώργο Δημήτρη , γιατί με τις προσπάθειες του έλυσε τον «γόρδιο δεσμό » της καθυστέρησης για την εφαρμογή των Ατομικών Συμβάσεων στην Καθαριότητα.
Από σήμερα λοιπόν οι εργαζόμενοι θα εργάζονται σε κανονικές συνθήκες, αλλά πρωτίστως οι ασθενείς, οι συνοδοί οι επισκέπτες και εμείς οι εργαζόμενοι θα βιώσουμε ένα πιο καθαρό Νοσοκομείο , στην Μονάδα Βέροιας και στην Μονάδα Νάουσας. 

ΑΡ.ΣΥ.ΝΟ
ΜΟΝΑΔΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ