Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΗΤΤΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ.ΕΧΑΣΕ ΜΕ 2-0 ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕ΄ΛΕΥΤΑΙΟ ΗΡΑΚΛΗ.

Με τα γκολ των Γροντή (81') και Λεοζίνιο (92'), ο Ηρακλής που «έδωσε και την ψυχή του» στην Βέροια, ήταν ο νικητής με 0-2 στο ντέρμπι της παραμονής κι έμεινε ζωντανός στο πρωτάθλημα! 

Λένε πως ιστορία γράφουν οι παρέες. Εκεί στον Ηρακλή μπορεί να μην έχουν χρήματα, η διοίκησή
τους να είναι... άφαντη, να μην γνωρίζουν πόσους βαθμούς «μετράνε» λόγω «προσθαφαιρέσεων» από προσφυγές κτλ, αλλά διαθέτουν κάτι άλλο. Καμιά 20αρια παίκτες με καρδιά και έναν καλό προπονητή στον πάγκο τους. Κόντρα στα χίλια μύρια προβλήματα, πήγαν σήμερα στην Βέροια και στο ντέρμπι της ουράς όχι μόνο κέρδισαν με 2-0, αλλά αν είχαν «καθαρό μυαλό» στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαν να κερδίσουν και με μεγαλύτερο σκορ. Το ότι... γυάλιζε το μάτι τους φορώντας την φανέλα μίας ομάδας που κανείς δεν παίρνει όρκο ότι αύριο θα... υπάρχει, αξίζει το respect όλων. 
 
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με παρόμοια διάταξη, με 4-2-3-1. Οι φιλοξενούμενοι όμως είχαν ως «δεκάρι» τον Δώνη που είναι πιο αμυντικογενής παίκτης, άρα το πλάνο τους μπορεί να χαρακτηριστεί και 4-3-3. Αντίθετα για τους γηπεδούχους ο Στόιτσεφ ήταν πίσω από τον Καπετάνο και ήταν ένα «κλασικό» 4-2-3-1. 
 
Το ματς παρότι ο αγωνιστικός χώρος δεν είναι ο καλύτερος δυνατός ξεκίνησε με ρυθμό και εκατέρωθεν φάσεις. Που όμως είχαν διαφορετική «ταυτότητα». Τι εννοούμε: Ο Γηραιός μέχρι το 35' ήταν καλύτερος, πίεζε ψηλά, αποσυντόνιζε την μεσαία γραμμή της «βασίλισσας» και οι ευκαιρίες του (με κυριότερη του Μοντέιρο στο 16') ήταν με την μπάλα κάτω. Αντίθετα οι γηπεδούχοι κυριαρχούσαν στον αέρα. Στο πρώτο 45λεπτο είχαν τρεις καλές στιγμές όλες με κεφαλιές (Καπετάνος 2, Στόιτσεφ) και όταν σηκώνονταν η μπάλα – όχι απαραίτητα με στημένες μπάλες – η άμυνα των Θεσσαλονικιών είχε τεράστιο πρόβλημα. 
 
Το δεύτερο μισό ξεκίνησε σε αργό τέμπο, αλλά με την Βέροια να έχει την ελαφρά υπεροχή. Απείλησε στα πρώτα λεπτά με τους Καλί, Στόιτσεφ – ο πρώτος ξανά με κεφαλιά – όμως μετά το 56' και για περίπου 15 λεπτά ο Ηρακλής «κυριάρχησε». Μετά την είσοδο του Λεοζίνιο, «γύρισε» το σύστημα σε 4-1-4-1 και δύο φορές «άγγιξε» το γκολ.  Παρότι πλέον έπαιζε χωρίς καθαρόαιμο σέντερ φορ. Η πρώτη με τον Βραζιλιάνο χαφ στο 66' και η δεύτερη με τον Κούρο στο 73'. Κάπου εκεί όμως επήλθε η κούραση – ας μην ξεχνάμε πως ο Γηραιός έχει «μικρό» ρόστερ –  για μερικά λεπτά έλειψε το «καθαρό μυαλό» ενώ οι αλλαγές των γηπεδούχων τους έδωσαν άλλον... αέρα. Ετσι με κύριο εκφραστή τον Στόιτσεφ έγιναν πιο επιθετικοί. 

Αλλά ο Γηραιός δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Με τον «κεραυνό» του Γροντή άνοιξε το σκορ στο 81' και μετά έπαιξε εξαιρετικά. Οχι μόνο κράτησε την Βέροια μακρυά από τα καρέ του Χουάντερσον, αλλά παράλληλα έβγαινε υποδειγματικά στην «κόντρα» και «ζητούσε» το δεύτερο γκολ. Ο Λεοζίνιο απώλεσε μοναδικό τετ α τετ στο 86' διπλασιάζοντας τις χαμένες ευκαιρίες του, όμως στις καθυστερήσεις ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και έτσι «κλείδωσε» τη μεγάλη νίκη της ομάδας του. Που επαναλαμβάνουμε. Ηρθε παίζοντας για 38 λεπτά (από το 56' μέχρι το 90'+4') μην έχοντας στην ενδεκάδα κλασικό σέντερ φορ. 
 
 
MAN OF THE MATCH: Ο Γροντής. Οχι μόνο γιατί πέτυχε το γκολ με το οποίο ο Ηρακλής άνοιξε το σκορ και μάλιστα ήταν το πρώτο του στην Σούπερ Λιγκ. Αλλά επειδή «κυριάρχησε» στον άξονα. Μαζί με τους Δώνη-Ιντζόγλου πίεσε ψηλά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και συνολικά σε 85 λεπτά συμμετοχής «έγραψε» ένα γκολ, 2/3 γεμίσματα, οκτώ σωστές επιθετικές πάσες, επτά κλεψίματα, δύο κερδισμένα φάουλ και μόλις τέσσερα λάθη. Ο 22χρονος έκανε μακράν το καλύτερό του παιχνίδι στην μεγάλη κατηγορία, όπου έχει αγωνιστεί ακόμη με ΑΕΚ και Ατρόμητο. 
 
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Λεοζίνιο. Αν ο Ηρακλής δεν κέρδιζε σήμερα θα ήταν ο «μοιραίος» για την ομάδα του. Ομως μετά το 2-0 – δυστυχώς όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος – συγκαταλέγεται στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων. Με την είσοδό του στο ματς άλλαξε όλη η εικόνα του, ενώ κέρδισε-ευστόχησε στο πέναλτι με το οποίο ο Γηραιός «κλείδωσε» την αναμέτρηση. 
 
Η ΓΚΑΦΑ: Το κοουτσάρισμα της Βέροιας. Μετά από τρία ματς αήττητη και ενισχυμένη με παίκτες που αποκτήθηκαν πρόσφατα, αντί να είναι εκείνη το «αφεντικό» του ματς, δέχθηκε πίεση και μόνο στο δεκάλεπτο 35'-45' ήταν καλύτερη στο γήπεδο. Αλλά ακόμη και οι αλλαγές του Θωμά Γράφα αποδείχθηκαν «άστοχες» και «άτολμες». Στην προκειμένη περίπτωση ήταν η ομάδα που παίζει την... μισή της κατηγορία και απέναντί της έχει μία άλλη με πάρα πολλά προβλήματα και  χωρίς κλασικό στράικερ από το 56' και μετά. Ομως η «βασίλισσα» έμεινε για 90 λεπτά προσηλωμένη στο 4-2-3-1, δεν έπαιξε επιθετικά  και μάλιστα έγινε αλλαγή ο Καπετάνος, που μαζί με τον Στόιτσεφ ήταν οι μοναδικοί που απειλούσαν τον Χουάντερσον. 
 
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Καλογερόπουλος μέχρι τις καθυστερήσεις δεν είχε την «δύσκολη» φάση και το μόνο που «έχασε» η διαιτητική τριπλέτα ήταν ορισμένα «πλάγια» που τα έδωσε ανάποδα. Τότε καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Ηρακλή σε ανατροπή του Λεοζίνιο από τον Μπαλάφα. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν, το ριπλέι δεν είναι και τόσο διαφωτιστικό, όμως δίνει μάλλον δίκιο στον ρέφερι της αναμέτρησης. Που σωστά λίγο πριν δεν την είχε «πατήσει» σε ανατροπή πάλι του Λεοζίνιο από τον Καλί, που έγινε λίγο έξω από τα καρέ του Καντιμοίρη. 
 
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Λουκίνας. Δεν βοήθησε όσο θα μπορούσε. Στα περισσότερα από τα 56 λεπτά που αγωνίστηκε ο Ηρακλής ήταν «κυρίαρχος» και πατούσε πολλές φορές στην περιοχή της Βέροιας. Ομως ο νεαρός φορ δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός και δεν εκμεταλλεύτηκε ορισμένες καλές παράλληλες μπαλιές των συμπαικτών του. Η αξία του είναι για παραπάνω, από την σημερινή του εικόνα. Το ότι ο Ηρακλής μετά την αντικατάστασή του πέτυχε δύο γκολ και είχε ακόμη τρεις «καθαρές φάσεις» για να σκοράρει, πρέπει να τον «πεισμώσει» καθώς μπορεί να προσφέρει περισσότερα.  
 
ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Βασιλαντωνόπουλος, Ασίγκμπα, Καλί, Μαλόν, Μπαλάφας, Στόιτσεφ, Κάλβο (54' Αρτσε), Λινάρδος (70' Μπελαϊντ), Σαρπόνγκ, Καπετάνος (80' Τζιώρας). 
ΗΡΑΚΛΗΣ: Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Κούρος, Τζανετόπουλος, Στάμου, Δώνης (69΄Αγγελόπουλος), Ιντζόγλου, Γροντής (85' Ρούσος), Μοντέιρο, Πασάς, Λουκίνας (56' Λεοζίνιο).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ