Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΟΤΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ.ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΕΤΟΧΗ.

Προβληματισμοί για τη μορφή των κινητοποιήσεων των αγροτών του δήμου Νάουσας εκφράστηκαν από τη διοίκηση του Ενιαίου Συλλόγου Αγροτών στη γενική συνέλευση της Πέμπτης, στον πολυχώρο πολιτισμού 'Χρ. Λαναράς' (αίθουσα Βέτλανς).
Ο πρόεδρος του συλλόγου Μάκης Αντωνιάδης, μέλη του δ.σ. και αρκετοί αγρότες που
τοποθετήθηκαν συμφώνησαν στο να αποφευχθεί το κλείσιμο δρόμων, που και ταλαιπωρία θα φέρει σε άλλες κοινωνικές ομάδες αλλά και εναντίωση στον αγώνα τους.
Παράλληλα εκφράσανε τον προβληματισμό τους αναφορικά με τον διαχωρισμό των αγροτών της χώρας σε δύο ταχύτητες, με τους αγρότες της Κ. Ελλάδας και των μεγάλων ανοικτών -και αδρά επιδοτούμενων- καλλιεργειών να παίρνουν τα πολλά, και τους δενδροκαλλιεργητές και συνεταιρισμένους αγρότες της Κ. Μακεδονίας τα λίγα. Σ
την κατεύθυνση αυτή ο κ. Αντωνιάδης πρότεινε την προσπάθεια δημιουργίας μιας άτυπης συνομοσπονδίας με τους δενδροκαλλιεργητές άλλων περιοχών της χώρας, ώστε να ισχυροποιηθεί η φωνή των αγροτών της περιοχής μας και να μπορούν να επιτευχθούν δίκαια αιτήματα ως προς το ασφαλιστικό και το φορολογικό.
Προβληματισμός εκφράστηκε στη γενική συνέλευση και για τη διάσπαση του αγροτικού κινήματος στην Ημαθία αλλά και στον δήμο Νάουσας, με τέσσερις διαφορετικούς αγροτικούς συλλόγους που έχουν κοινά αιτήματα να δρουν κατά περίπτωση. Δεν έμεινε ασχολίαστη η μικρή συμμετοχή των παραγωγών στη γενική συνέλευση, καθώς και οι κατά καιρούς ανεμικές κινητοποιήσεις στη διασταύρωση ή αλλού.
Συμμετοχή ζήτησε σε όποια μορφή αγώνα επιλεχθεί ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταρισμού Κώστας Ταμπακιάρης, μιλώντας για λυπηρή εικόνα μιας γενικής συνέλευσης 70 ανθρώπων όταν ο δήμος έχει δυναμικότητα 5.000 αγροτών.
Παρούσα στη γενική συνέλευση ήταν η αντιδήμαρχος Χρύσα Πασχούλα, η οποία μετέφερε την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση στήριξης των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών στο δημοτικό συμβούλιο, αρκεί να μην κλείσουν δρόμοι.
Για τις τελικές αποφάσεις θα ακολουθήσει νέα γενική συνέλευση.
Πηγή: laosver.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ