Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Το Σωματείο εργαζομενων Διαλογής και Ψύξης Νάουσας στηριζει τον αγωνα των αγροτων.

Σωματείο Διαλογής και Ψύξης Νάουσας
ΟΔΟΣ: ΧΡ. ΛΑΝΑΡΑ 56, ΤΗΛ: 2332022230/6973312771, ΦΑΞ: 2332023864


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα σας!
Νάουσα, 25/1/2017
Για μας τους εποχικούς εργαζόμενους σε επιχειρήσεις τυποποίησης-μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, το εισόδημα μας, εξαρτάται άμεσα από την αγροτική παραγωγή. Οι συνέπειες του εμπάργκο συνδυασμένα με την άγρια φορολόγηση των αγροτών, την εγκατάλειψη των χωραφιών και τις μειωμένες τιμές στα φρούτα ήταν σοβαρές και για μας, αφού μειώθηκαν ακόμα περισσότερο οι
μέρες εργασίας, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των εργαζομένων να μην μπορούν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για ένταξη στο πενιχρό Ταμείο Ανεργίας. Πολλοί δεν μπορούν να συμπληρώσουν ούτε τα 50 ημερομίσθια που χρειάζονται για θεώρηση βιβλιαρίου υγείας.
Παράλληλα στις επιχειρήσεις διαλογής και ψύξης, εργάζονται και πολλοί φτωχοί αγρότες για να συμπληρώσουν το πενιχρό τους εισόδημα.
Το Σωματείο Διαλογής και Ψύξης στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, όπως εκφράζονται από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων και τον Αγροτικό Σύλλογο Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας».
Τα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, που οδηγούν στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς είναι η συνέχεια της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που πετσόκοψε και τα δικά μας δικαιώματα, μισθούς, συντάξεις και άφησε απροστάτευτους τους άνεργους.. Είναι η πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου που επιτίθεται στα δικαιώματα όλων των λαϊκών στρωμάτων.
Το ΔΣ του σωματείου μας συνεδρίασε, οργάνωσε περιοδείες σε όλους τους χώρους δουλειάς και κάλεσε τους εργαζόμενους να συμπαρασταθούν στον αγώνα σας και τα δίκαια αιτήματά σας.
Στην ενιαία επίθεση που δεχόμαστε, απαντάμε ενωμένα όλα τα λαϊκά στρώματα εργάτες, αγρότες, μαγαζάτορες, συνταξιούχοι και νεολαία.Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ