Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

ΟΠΕΚΕΠΕ - Ως 28 Φλεβάρη στοιχεία συνδεδεμένων για ρύζι, ντομάτα, πορτοκάλι, ροδάκινο

Μόλις μια εβδομάδα περιθώριο, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, έχουν οι παραγωγοί ρυζιού, βιομηχανικής ντομάτας, πορτοκαλιού και συμπύρηνου ροδάκινου, για να καταθέσουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ τα στοιχεία με τις ποσότητες που παρέδωσαν στις βιομηχανίες, προκειμένου να καταστούν δικαιούχοι της συνδεδεμένης ενίσχυσης του έτους 2016.
Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η πληρωμή των 4 πρώτων συνδεδεμένων για σκληρό σιτάρι,
ψυχανθή, όσπρια και σπαράγγια, ύψους 25 εκατ. ευρώ.Αυτό ενημερώνει ο Οργανισμός, με ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι πρόκειται για διαδικασία, που ορίζεται στις προϋποθέσεις για τη λήψη της εν λόγω ενίσχυσης από τους παραγωγούς, για την οποία δεν θα είναι δυνατή καμία παράταση, όπως αναφέρεται.
Υπενθυμίζεται ότι μέσα στην εβδομάδα -σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του ΟΠΕΚΕΠΕ- έχει προγραμματιστεί να γίνει η πρώτη πληρωμή για τις συνδεδεμένες, που θα αφορά σκληρό σιτάρι, ψυχανθή, όσπρια και σπαράγγια, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 25 εκατ. ευρώ.
Η ανακοίνωση
Η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ για την καταχώρηση ποσοτήτων συνδεδεμένων ενισχύσεων του 2016
Στο πλαίσιο των κριτηρίων επιλεξιμότητας των δικαιούχων των συνδεδεμένων ενισχύσεων στους τομείς ρυζιού, βιομηχανικής τομάτας, πορτοκαλιού χυμοποίησης και συμπύρηνου ροδάκινου προβλέπεται ελάχιστη ποσότητα παράδοσης πρώτης ύλης σε πιστοποιημένους φορείς (ΑΣΟ, Οργανώσεις και Ομάδες παραγωγών, μεταποιητές, ορυζόμυλους και εταιρείες εμπορίας δημητριακών στον τομέα του ρυζιού).
Τα στοιχεία των εν δυνάμει δικαιούχων έτους 2016 και οι αντίστοιχες ποσότητες παράδοσης, καταχωρούνται από τους πιστοποιημένους φορείς στην ηλεκτρονική εφαρμογή Καταχώρησης Ποσοτήτων για τα Συνδεδεμένα Καθεστώτα Άμεσων Ενισχύσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ ήδη από τον Αύγουστο του 2016 (βιομηχανική τομάτα, πορτοκάλι και ροδάκινο) και το Νοέμβριο (ρύζι). Ωστόσο μέχρι σήμερα, ο ρυθμός καταχώρησης των ποσοτήτων δεν είναι ικανοποιητικός και πρέπει να επιταχυνθεί.

Δεδομένου ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για τα ανωτέρω προϊόντα θα παραμείνει ανοιχτή για καταχώρηση, έως την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017, καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να ολοκληρώσουν εμπρόθεσμα την υποβολή των απαιτούμενων στοιχείων. Επισημαίνεται ότι λόγω των στενών περιθωρίων για την ολοκλήρωση των πληρωμών έτους 2016 δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε παράταση της ανωτέρω προθεσμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ