Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Αθηνα - Πάνω από 5.000 αγρότες μπροστά από τη Βουλή με συνθημα <Τωρα με τα ποδια μετα με τα Τρακτερ αν δεν δικαιωθουμε θα γινει Κιλελερ> Ολοκληρώθηκε η πορεία της Πανελλαδικης απο 40 μπλοκα.

Στο Σύνταγμα βρέθηκαν οι αγρότες, αντιπροσωπεία των οποίων επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στη Βουλή.
Μεταξύ των αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων είναι αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί,
κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές, μείωση ορίων συνταξιοδότησης, αφορολόγητο πετρέλαιο και ακατάσχετο λογαριασμό στο ύψος των 15.000 ευρώ.
Οι αγρότες θα αποφασίσουν τις επόμενες ημέρες για το μέλλον και τη μορφή των κινητοποιήσεών τους
Οι αγρότες από διάφορα μπλόκα ανά την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Πλατεία Βάθη και ακολούθως πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, όπου και επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.
O Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, έδωσε το "παρών" και αφού ήπιε τις κερασμένες τσικουδιές του, ανέφερε ότι: «Οι αγρότες στέλνουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και την ΕΕ για τις πολιτικές που τους ξεκληρίζουν και τους διώχνουν από τη γη τους» και πρόσθεσε πως: «Χρειάζεται κλιμάκωση του αγώνα, συμπαράσταση όλου του λαού. Μόνο με κοινούς, ενωτικούς αγώνες μπορούμε να προχωρήσουμε».
Σε δηλώσεις του ο Βαγγέλης Μπούτας, από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «πραγματοποιούμε το σημερινό πανελλαδικό συλλαλητήριο και καλούμε όλο το λαό της Αθήνας που υποφέρει από αυτήν την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ να μας δείξει αλληλεγγύη. Ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ».
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από την πλευρά του, αφού χαιρέτισε το σημερινό αγροτικό συλλαλητήριο, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «καλούμε τους αγρότες να σταματήσουν τις στείρες διαιρέσεις και να ενωθούν ως μια γροθιά μαζί με τους εργαζόμενους μισθωτούς και τις μικρομεσαίες επαγγελματικές τάξεις, σε ένα μεγάλο μέτωπο για την δημοκρατική ανατροπή στη χώρα, για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια και λιτότητα, που θα στηρίζει το αγροτικό νοικοκυριό, την αναγέννηση της αγροτικής παραγωγής και την πρωτογενή ανάπτυξη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ