Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Στην πλατεία Βάθη οι αγρότες – Κλειστοί οι γύρω δρόμοι

Στην Αθήνα βρίσκονται από το πρωί οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι για το πανελλήνιο συλλαλητήριο. Ήδη βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην πλατεία Βάθη.
Αποκλεισμένο από κλούβες των ΜΑΤ είναι το υπουργείο Αγροτικής ΑνάπτυξηςΤο «παρών» δίνουν οι περισσότεροι αγρότες και κτηνοτρόφοι της δυτικής Μακεδονίας, αν και -λόγω οικονομικής δυσχέρειας- αρκετοί είναι εκείνοι -κυρίως από Κατερίνη, Μάλγαρα και Θράκη- που, ενώ στηρίζουν, δεν μεταβαίνουν στην Αθήνα.
Κατά τις εκτιμήσεις του προέδρου του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του νομού, Δημήτρη Μόσχου, μέλος της συντονιστικής επιτροπής μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας, στο παναγροτικό συλλαλητήριο θα συμμετέχουν περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα.
Τα κύρια αιτήματα των αγροτών σύμφωνα με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, είναι η κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, η μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ακατάσχετο λογαριασμό στο ύψος των 15.000 ευρώ, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, καθώς και διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια έως 200.000 ευρώ.
agr1
agr2
agr3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ