Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Απεχουν απο το Συλλαλητηριο τα Μπλοκα Κεντρικης Μακεδονιας σε αναμονη της αυριανης συναντησης με Δραγασακη.

Εν τω μεταξύ με αποχή από το σημερινό παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, αλλά σταθερά στα μπλόκα τους και έτοιμοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, παραμένουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι κεντρικής Μακεδονίας και όσοι συντάσσονται με αυτούς, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στην αυριανή
συνάντησή τους στο κτίριο της οδού Ζαλοκώστα (16.00) υπό τον επικεφαλής του κυβερνητικού συμβουλίου οικονομικής πολιτικής, Γιάννη Δραγασάκη, και με τη συμμετοχή στελεχών της κυβέρνησης από τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας, Ενέργειας και Τροφίμων και Ανάπτυξης.

Και ενώ τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας τα βρίσκουν στα αιτήματα, φαίνεται ότι έχει προκύψει ζήτημα με την αντιπροσωπεία που θα τους εκπροσωπήσει στη συνάντηση. Ενώ απο την πλευρά τους κρίνεται ότι στη συνάντηση θα πρέπει να συμμετάσχει ένας από κάθε αγροτικό μπλόκο που συγκροτούν τη συντονιστική επιτροπή κεντρικής Μακεδονίας (18 μέλη), η ελληνική κυβέρνηση έθεσε οροφή πέντε ατόμων. Το θέμα βρίσκεται ακόμη υπό συζήτηση και σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Σε κάθε περίπτωση, στους κόλπους των αγροτών και κτηνοτρόφων, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπάρχουν και εκείνοι που προτίθενται να υποχωρήσουν, προκειμένου η συνάντηση να γίνει με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις.

Σε επίπεδο αιτημάτων, οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα περιμένουν από την ελληνική κυβέρνηση να ακούσουν προτάσεις και μέτρα που θα... λασκάρουν τη θηλιά του υψηλού κόστους παραγωγής, αλλά και που -ακόμη και εν μέσω των ήδη ψηφισμένων νομοσχεδίων για τα ασφαλιστικό και φορολογικό- θα καταστήσουν βιώσιμη την ενασχόλησή τους με τον πρωτογενή τομέα. Θέματα όπως το ακατάσχετο, το εργόσημο, αλλά και ο καθορισμός του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη, βρίσκονται υψηλά στην ατζέντα των αγροτών και κτηνοτρόφων.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, Αχιλλέας Καμπούρης, αγρότης και πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Β΄ Χαλάστρας «στην κατηγορία του αγρότη πρέπει να κατατάσσονται αυτοί το εισόδημα των οποίων προέρχεται σε ποσοστό 51% από αγροτική δραστηριότητα. Με αυτόν τον τρόπο θα ξεκαθαρίσει το τοπίο από τους ετεροαπασχολούμενους αγρότες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ