Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

ΜΕ 87 ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ 26Η DETROP ΚΑΙ ΤΗΝ 6Η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΟΙΝΟΥ


H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει και φέτος ενεργά στην 26η DETROP - Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Συσκευασίας και την 6η Διεθνή Έκθεση Οίνου που θα πραγματοποιηθούν από τις 3 έως 6 Μαρτίου 2017, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της
ΔΕΘ-HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.
Η 26η DETROP και η παράλληλη 6η Διεθνής Έκθεση Οίνου απευθύνονται σε εξωστρεφείς επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους που ασχολούνται με την παραγωγή ποιοτικών, παραδοσιακών και πιστοποιημένων προϊόντων.
Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου θα πραγματοποιηθούν καινοτόμες παράλληλες εκδηλώσεις με γνώμονα την εξωστρέφεια, οι οποίες θα αφορούν σε θεματικά εστιατόρια, σεμινάρια και διαδραστικές συζητήσεις, ξεχωριστά εκθετήρια καινοτόμων προϊόντων, οινοπνευματωδών ποτών, ελιάς-ελαιολάδου, κρασιών και τυριών. Μέσω της έκθεσης παρέχεται στους εκθέτες η προοπτική άμεσων επαγγελματικών συνεργασιών και συμφωνιών κατά τη διάρκεια των 5.500 προκαθορισμένων επιχειρηματικών ραντεβού και των επαφών τους με τις 300 ομαδικές αποστολές εμπορικών επισκεπτών από Αίγυπτο, Αμερική, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ινδία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Ντουμπάι, Ολλανδία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία Σουηδία και από όλες τις βαλκανικές χώρες. Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον παραδοσιακά από όλες τις αλυσίδες supermarket της Ελλάδας και από εισαγωγείς, χονδρεμπόρους, καταστήματα deli και κάβες.
Σκοπός της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι να γίνει η δικτύωση και γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων και ποτών από την Ελλάδα και το διεθνή χώρο με τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, τα οποία παράγονται από επιχειρήσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και τους παραγωγούς τους. Επίσης, να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ευκαιρία να ενημερωθούν οι καταναλωτές για τα πιστοποιημένα προϊόντα της Περιφέρειας και να αναδειχθούν, προβληθούν και προωθηθούν σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού τα μοναδικά ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα που προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα του πρωτογενή τομέα της Κεντρικής Μακεδονίας.
Δύο μεγάλα θεματικά σαλόνια με σημαντικούς εκπροσώπους της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων και ποτών θα βρίσκονται στο επίκεντρο των δύο διοργανώσεων.
Το πρώτο σαλόνι θα εστιάσει στο Ελαιόλαδο και την Ελιά, τους θησαυρούς της ελληνικής γης και της μεσογειακής διατροφής και το δεύτερο σαλόνι θα εστιάσει στα Αποστάγματα και τους «πρωταγωνιστές» τους, το ούζο και το τσίπουρο.
«Στο πλαίσιο της συμμετοχής μας, 87 πρότυπες επιχειρήσεις από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας θα παρουσιάσουν εκλεκτά τοπικά προϊόντα, τα οποία προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα και φήμη των περιοχών προέλευσής τους. Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που γι’ ακόμη μια χρονιά συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του κλάδου, είναι η αποτελεσματική ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των ‘προϊόντων- σημαία’ της περιοχής μας, η προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού και η δικτύωση και γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων και ποτών από την Ελλάδα και το διεθνή χώρο με τα συγκεκριμένα προϊόντα και τους παραγωγούς τους», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
«Μέσα από τις εκθέσεις συνεχίζουμε την καμπάνια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την προβολή και προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας και την αρωγή των διάσημων σεφ Ηλία Μαμαλάκη, Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και Άρη Τσανακλίδη, που υπόσχονται να μας ταξιδεύσουν σε γευστικά σταυροδρόμια παράδοσης. Η συνεργασία μας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της περιοχής, μάς κάνει αισιόδοξους ότι η παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο φετινό ‘δίδυμο’ των εκθέσεων και στις παράλληλες εκδηλώσεις θα είναι επιτυχής και θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των χιλιάδων επισκεπτών», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φάνης Παπάς.
Επίσης στο Περίπτερο 3 θα διεξαχθεί και ο 10ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης όπου οι διαγωνιζόμενοι θα μαγειρέψουν με προϊόντα της γης της Μακεδονίας προβάλλοντας επίσης τη Μακεδονική Κουζίνα.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα της, θα υποδέχονται τους επισκέπτες στα Περίπτερα 8, 12 και 16.
Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι:
Παρασκευή: 10.00 – 19.00
Σάββατο: 10.00 – 19.00
Κυριακή: 10.00 – 19.00
Δευτέρα: 10.00 – 18.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ