Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Τι λεει ο διοικητης του Νοσοκομειου Ημαθιας για την αναστολή της εφημέρευσης της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Νάουσας.

Με αφορμή τη χθεσινή μας απόφαση για αναστολή της εφημέρευσης της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Νάουσας, εκφράσθηκαν χθες μεγαλοστομίες που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
1. Το Νοσοκομείο Νάουσας ούτε κλείνει ούτε υποβαθμίζεται.
2. Οι προσλήψεις ιατρικού δυναμικού στα Νοσοκομεία γίνονται με συγκεκριμένη νόμιμη διαδικασία,
όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, που κατά την προσωπική μου γνώμη πρέπει να αλλάξει.
3. Προκηρύξεις – προσλήψεις μόνιμων θέσεων γίνονται σχεδόν καθημερινά σ’ όλα τα νοσοκομεία της χώρας και φυσικά της Ημαθίας.
4. Προκηρύξεις παλαιότερων ετών του 2010-2011 υλοποιήθηκαν σήμερα και είναι στο στάδιο της δημοσίευσης για την πλήρωση των κενών που τότε δημιουργήθηκαν.
5. Εάν κάποιοι με αφορμή την δυσκολία εφημέρευσης πολλές φορές λόγω των κενών που δημιουργήθηκαν παλαιότερα, θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, ας κάνουν πρώτα την αυτοκριτική τους για τη στάση που είχαν όταν δημιουργήθηκαν τα ανωτέρω κενά.
6. Σήμερα παρ’ όλες τις δημοσιονομικές δυσκολίες γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια να ξαναστηθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας και πρωτοβάθμιας και στα Νοσοκομεία.
7. Η προσπάθεια να υποβαθμιστεί το Γ.Ν. Νάουσας σε κέντρο υγείας είναι εγγεγραμμένη στο πρόγραμμα υγείας της Ν.Δ. και φυσικά όλων των οργάνων της. Οι αρνητικές συζητήσεις στην Περιφέρεια της Κ. Μακεδονίας για χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ ιατρικών εξοπλισμών του Νοσοκομείου Νάουσας επιβεβαιώνουν αυτή την πολιτική πρόθεση.
Εν κατακλείδι φαίνεται σαφώς πως οι «κακές προθέσεις» για το μέλλον του Νοσοκομείου Νάουσας έχουν άλλο «πατέρα» και όχι τη σημερινή διοίκηση του Υπουργείου Υγείας.
Κάποιοι λοιπόν καλά θα κάνουν να βλέπουν το φεγγάρι όταν τους το δείχνουν και όχι το δάκτυλο, για να θυμηθώ την αγαπημένη έκφραση του αείμνηστου παλαιού Δημάρχου της Νάουσας του Δημήτρη Βλάχου.    
Όσον αφορά τα θέματα λειτουργίας της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Νάουσας, αυτά είναι αναρτημένα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και μπορεί να τα δει οποιοσδήποτε.
                                                            
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ