Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Σκληρό μήνυμα εστειλαν σημερα απο τον Τυρναβο οι κτηνοτρόφοι σε όσους βουλευτές ψηφίσουν τη συμφωνία για τη φέτα: «Θα ξεχάσουν τις πατρίδες τους…»

Αποφασισμένοι να λάβουν ακραία μέτρα για την αποτροπή του «ξεκληρίσματός» τους, όπως υποστηρίζουν, εμφανίστηκαν το πρωί του Σαββάτου κτηνοτρόφοι απ’ όλη τη χώρα που συγκεντρώθηκαν στον Τύρναβο, με αφορμή τη συμφωνία για τη φέτα, μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Καναδά.

Οι ... 
κτηνοτρόφοι κόντρα στα όσα υποστηρίζουν τα κόμματα που υπερψήφισαν την περιβόητη CETA στην ευρωβουλή, επιμένουν πως πρόκειται για τη χαριστική βολή στο επάγγελμά τους, θέτοντας παράλληλα και ζήτημα δημόσιας υγείας, αφού όπως τόνισαν η φέτα που θα παράγεται στον Καναδά ενδεχομένως θα προέρχεται από ζώα που τρέφονται με μεταλλαγμένες τροφές.

Χαρακτηριστική του βαρύτατου κλίματος που επικρατεί στον κλάδο, ήταν η τοποθέτηση του Λαρισαίου προέδρου της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Νίκου Παλάσκα ο οποίος ευθύς εξαρχής ξεκαθάρισε πως «δε θα μασήσουμε αυτή τη φορά και δεν πρέπει να μασήσουμε γιατί αν περάσει αυτή η συμφωνία που αποτελεί ξεκλήρισμα, είμαστε για τελείωμα. Ως Ομοσπονδία και Πανελλήνια Ένωση είμαστε κατά της συμφωνίας αυτής και πρέπει να μας καταλάβουν κι άλλοι φορείς κι άλλα επαγγέλματα να μας στηρίξουν για να πάρουν ένα μήνυμα τα συγκεκριμένα κόμματα που οι ευρωβουλευτές τους ψήφισαν τη συμφωνία».

«Θα ξεχάσουν τις πατρίδες τους οι βουλευτές»

Ο Ελασσονίτης κτηνοτρόφος έστειλε σαφές μήνυμα στους βουλευτές που θα ψηφίσουν στην ελληνική βουλή τη συμφωνία πως «θα ξεχάσουν τις πατρίδες τους». «Να ξέρουν, είπε χαρακτηριστικά, ότι στον τόπο μας που λειτουργεί αυτός ο ταλαιπωρημένος κλάδος, η αιγοπροβατοτροφία, δε θα έχουν καμία τύχη. Θα ξεχάσουν τις πατρίδες τους με λίγα λόγια. Μας δουλεύουν. Παίρνουν αποφάσεις χωρίς να μας ρωτάνε. Ποιοί είναι αυτοί; Μιλάω με αυτό το θυμό γιατί αυτό που εισπράξαμε προχθές κάτω (σ.σ. στις συναντήσεις που είχαν στην Αθήνα). Άνθρωποι που τους στείλαμε εμείς εκεί να μας εκπροσωπήσουν, βγήκαν να μας το παίξουν και τσαμπουκάδες, λες και ήμασταν τίποτα φοιτητάκια».

Με αφορμή την καμπάνια υπέρ της συμφωνίας που «τρέχει» με μπαράζ δηλώσεων στελεχών της η Νέα Δημοκρατία, ο κ. Παλάσκας επιτέθηκε κατά του γραμματέα του κόμματος κ. Αυγενάκη αλλά και του βουλευτή κ. Κεφαλογιάννη κάνοντας λόγο για κάποιους «ξύπνιους που βγήκαν και μιλάνε από από περιοχές που δεν ξέρουν τι θα πει κτηνοτροφία. Γιατί αν ο κ. Αυγενάκης και ο κ. Κεφαλογιάννης είχαν να κάνουν με ένα προϊόν της Κρήτης, τότε θα τους βλέπαμε πως θα αντιδρούσαν. Τώρα μας το παίζουν όμορφοι κι ωραίοι».

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης.

«Θα δηλητηριάσουν τους πολίτες»

Πέραν του σημαντικού πλήγματος στον κτηνοτροφικό τομέα, ο πρόεδρος των Θεσσαλών Κτηνοτρόφων, έθεσε και τη σημαντικότατη διατροφική παράμετρο, υποστηρίζοντας πως η φέτα που θα παραχθεί στον Καναδά, δε θα πληροί ποιοτικές προϋποθέσεις.

Είπε μεταξύ άλλων: «Πρέπει να λέγονται ορισμένα πράγματα για να ξέρει ο καταναλωτής τι τον περιμένει, γιατί τον θέλουμε σύμμαχο αυτή τη φορά. Θα γίνεται φέτα από ζώα που τρέφονται με μεταλλαγμένες τροφές. Είναι δεδομένο, ξεκάθαρο, έχουμε ανθρώπους που ζουν σε αυτή τη χώρα (σ.σ. Καναδάς) που μας ενημερώνουν και κάθε μέρα που περνάει συλλέγουμε στοιχεία. Είναι ότι το χειρότερο. Όχι μόνο θα ξεκληρίσουν εμάς, αλλά θα δηλητηριάσουν και τον κόσμο. Από τα επτά τυροκομεία που τους δίνει το δικαίωμα να παράγουν φέτα, τα πέντε είναι οι μεγαλύτερες πολυεθνικές του κόσμου. Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει…»

Μετά το πέρας της σύσκεψης που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναμένεται η έκδοση κοινού ψηφίσματος στο οποίο θα εκδηλώνεται η πλήρη αντίθεση στη CETA, αλλά και η λήψη δραστικών μέτρων από πλευράς κτηνοτρόφων.

Πηγή: www.onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ