Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟ


ΟΙ ``ΠΟΝΗΡΕΣ΄΄ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΚΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΛΕΥΚΕΣ ΜΕΡΕΣ
Λευκές νύκτες. Μια προσπάθεια του εμπορικού κόσμου να καλύψει χαμένα εισοδήματα από νυκτερινά χάπενινγκ που στην ουσία δεν προσφέρουν το ζητούμενο. Δεν μπορεί μία λευκή νύκτα να καλύψει το χαμένο εισόδημα του εμπορικού κόσμου. Δεν μπορεί μία λευκή νύκτα να αυξήσει το εισόδημα των καταναλωτών. Με τις λευκές νύκτες όμως και οι εργαζόμενοι μπορεί να πληγούν
εφόσον δεν τηρούνται τα εργασιακά δικαιώματά τους. Διπλό το κακό, τόσο γιο τους εμπόρους όσο και για τους εργαζομένους τους.
Κάθε πρωτοβουλία του εμπορικού κόσμου τόνωσης της αγοράς είναι θετική, αλλά δεν μπορεί να είναι ο ``Δούρειος ίππος΄΄ για την εισβολή εργασιακής ζούγκλας στην ελληνική οικονομία. Δεν μπορεί να είναι το ``τυρί΄΄ που θα φέρει τον μικρέμπορο μπροστά σε εξαντλητικά ωράρια εργασίας ανταγωνιζόμενος μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, οι οποίες καταστρατηγώντας την εργατική νομοθεσία, δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό .
* Εκφράζοντας την αντίθεσή μας προς τις λευκές νύκτες, δεν σημαίνει ότι δεν συμμεριζόμαστε την αγωνία των εμπόρων και των ελεύθερων επαγγελματιών για το μέλλον των επιχειρήσεων τους.
* Δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε δίπλα στον καθημερινό τους αγώνα.
* Δεν σημαίνει ότι είμαστε ενάντια στις πρωτοβουλίες των εμπόρων με τη μορφή φεστιβάλ, γιορτών στα πλαίσια της λειτουργίας των καταστημάτων.
Εκφράζουμε την αντίθεση μας, γιατί οι ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΚΤΕΣ είναι ``άλλα κόλπα΄΄ καθιέρωσης πρακτικών στην αγορά, που αν τελικά ευοδωθούν οι προσπάθειες των μεγαλοσυμφερόντων και των νεοσυντηρητικών πολιτικών, θα οδηγήσουν την ελληνική μικρή επιχείρηση στον αφανισμό. Θα φέρουν από την πίσω πόρτα το άνοιγμα όλη την ημέρα έως πολύ αργά τη νύχτα, σπάζοντας το ωράριο των καταστημάτων
Το ίδιο σκεπτικό με τις λευκές νύκτες είναι και το άνοιγμα των καταστημάτων αρχικά 7 Κυριακών και μετά όλων των Κυριακών.
Ο εμπορικός κόσμος και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες αυτά τα χρόνια της κρίσης είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται δραματικά, είδαν τον ασφαλιστικό του φορέα να τους στραγγαλίζει οικονομικά και να τους αφήνει κατά χιλιάδες ανασφάλιστους βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή τους.
Τα δύο τελευταία χρόνια όμως κατάφεραν :
* Να βάλουν φραγμό, στις ορέξεις των πολυκαταστημάτων που κατακλύζουν την χώρα, να ``φάνε΄΄ τη μικρή εμπορική επιχείρηση
* Να πληρώνουν των ασφαλιστικό τους φορέα ανάλογα με το πραγματικό εισόδημα και όχι με το άδικο σύστημα των κατηγοριών
* Να είναι ασφαλισμένοι στο δημόσιο σύστημα υγείας για να μην κινδυνεύουν αυτοί και τα μέλη των οικογενειών τους
* Να μην τους σέρνουν στα ποινικά δικαστήρια σαν κοινούς εγκληματίες, γιατί δεν είχαν να πληρώσουν Εφορία και Ασφαλιστικά ταμεία.
Όλα αυτά τα κατάφεραν με τον συνεχή και διαρκή αγώνα τους και τις συνεχείς επαφές με την κυβέρνηση Με καμία λευκή νύχτα δεν τα κατάφεραν.
Οι λευκές νύκτες πρέπει να γίνουν λευκές μέρες
* Γι αυτό καλούμε το εμπορικό κόσμο και πάλι στον αγώνα, απέναντι στα νεοσυντηρητικά σχέδια των δανειστών και των νεοσυντηριτικών συμμάχων τους στη Ελλάδα, που θέλουν να κλείσουν την αξιολόγησή όπως – όπως για να περάσουν μέτρα που θα οδηγούν την μικρή επιχείρηση στο λουκέτο.
* Να αντισταθεί στην υπερφορολόγηση που επιβάλλουν στην χώρα, με τη δύναμη του χρήματος που έχουν οι δανειστές, εκβιάζοντας την ελληνική κυβέρνηση
* Να αντισταθεί στα σχέδια τους για την περαιτέρω μείωση των μισθών και συντάξεων, γιατί αυτό θα έχει ακόμη μεγαλύτερο αρνητικό αντίκτυπο στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.
* Να διαφυλάξει το κεκτημένο ωράριο λειτουργίας του, καθώς και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
* Τέλος καλούμε τον εμπορικό κόσμο να παλέψει για τη Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ``ΠΟΝΗΡΕΣ΄΄ ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΚΤΕΣ

ΤΜΗΜΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ

κ. Βεσυρόπουλε.
Να σας υπενθυμίσουμε ποιοι δημιούργησαν ερείπια στη χώρα.
* Μείωση του γενικού κατώτατου μισθού κατά 22% και κατάργηση της ΕΓΣΣΕ 2010-12. Ο βασικός μεικτός μισθός από 751 ευρώ πήγε στα 586 ευρώ
* Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού
* Αύξηση του ΦΠΑ από 19% σε 21% και σε 23%.
Αύξηση του χρέους
* ΠΑΣΟΚ 1993-2004 το Δημόσιο Χρέος αυξήθηκε από 68,8 δισ. ευρώ που παρέλαβε το 1993 σε 170 δισ. Ευρώ
* ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 2004 - 2009 Δημόσιο Χρέος 270 δισ. Ευρώ
* 21/10/13: Η Ελλάδα είναι η χώρα με το μεγαλύτερο χρέος στην Ευρωζώνη.

Από όλα αυτά τα στοιχεία καταδεικνύεται με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο ποιος ευθύνεται για το σημερινό οικονομικό κατάντημα της χώρας μας. Για το ποιος ευθύνεται που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έφθασαν σ΄αυτά τα ύψη. Ενδιαφέρον όμως έχει και αυτή την ημερομηνία :
04/08/14: Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών προς τράπεζες και Δημόσιο φτάνουν τα 163 δις.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να διορθώσει τα κατορθώματά σας, προσπαθεί να διαπραγματευτεί ώστε να σταθεροποιηθεί η οικονομία και να διασωθεί το εισόδημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, κάτι που εσείς ακόμη και σήμερα θέλετε να κόψετε, υπηρετώντας τον Σόϊμπλε και το ΔΝΤ, λέγοντας να κλείσει η αξιολόγηση με όποιο κόστος.
Επίσης σας παρακαλούμε θερμά μην μιλάτε εσείς για φοροδιαφυγή, γιατί προσβάλετε τη νοημοσύνη μας. Σαράντα χρόνια φούρναροι ήσασταν εσείς και το βαθύ ΠΑΣΟΚ. Το ψήσατε καλά το μεγάλο ψωμί της φοροδιαφυγής, γι΄αυτό λοιπόν ``μασάτε και μην μιλάτε΄΄.
Τέλος για τους πλειστηριασμούς άλλη μία ημερομηνία:
* 18/08/2013: Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ζητάει να απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί για να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες.

Αυτά για σήμερα.

Γραφείο τύπου
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ