Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Ανακοινωση του Πανελλαδικού Σωματείου εργαζομενων της επιχείρησης ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ.


Η Διοίκηση του Πανελλαδικού Σωματείου καταγγέλλει την προσπάθεια αποπροσανατολισμού της εργοδοσίας και των υποτακτικών της, των υποστηρικτών της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής, ακόμα και κάποιων αδικαιολόγητα ανυποψίαστων εργαζόμενων που αναπαράγουν ότι σερβίρεται στο διαδίκτυο, στο facebook, στα τηλέφωνα κτλ. Προσπάθεια αποπροσανατολισμού που στοχεύει να χτυπήσει την συσπείρωση των εργαζομένων της επιχείρησης ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ στο Πανελλαδικό
Σωματείο, να πλήξει την αξιοπιστία του σωματείου μας, για να επιβάλει τελικά τα σχέδια της μεγαλοεργοδοσίας του κλάδου για λειτουργία των καταστημάτων χωρίς «βαρίδι» τους μισθούς και τα δικαιώματα μας, χωρίς εμάς που χρόνια δουλεύουμε, υπομένουμε, έχουμε τεράστιες ανάγκες και δεν φταίμε σε τίποτα.
Αυτή η προσπάθεια αποπροσανατολισμού των εργαζόμενων αλλά και συκοφαντίας του Πανελλαδικού Σωματείου ξεκίνησε από λάθη που έγιναν στην καταβολή του επιδόματος των 1000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ: κάποιοι δεν πληρώθηκαν, έγιναν διπλοπληρωμές, λάθος τραπεζικοί λογαριασμοί, λάθος ονόματα κτλ.
Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι το Πανελλαδικό Σωματείο μήνες τώρα διεκδικούσε αυτό το βοήθημα για όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης και όχι μόνο για τα μέλη του. Χάρη στην επίμονη αγωνιστική στάση των συναδέλφων, στις κινητοποιήσεις, διαμαρτυρίες, παραστάσεις στα Υπουργεία με πρωτοβουλία του σωματείου, μετά από πολύ καιρό καταφέραμε να κερδίσουμε το επίδομα βοήθειας 1000 ευρώ, για όλους τους συναδέλφους.
Σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους του Υπουργείου και για πάρουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται το επίδομα, καταρτίσαμε καταστάσεις με τα ονόματα και τα στοιχεία των συναδέλφων έτσι όπως τα ήθελε το υπουργείο. Συνάδελφοι- μέλη του σωματείου αφιέρωσαν αμέτρητες ώρες για να κάνουν αυτή τη δουλειά, ώστε να διευκολυνθούν οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ, έχοντας να κάνουν μόνο τον έλεγχο. Τις καταστάσεις αυτές τις στείλαμε στο υπουργείο σε ηλεκτρονική μορφή (τις πρώτες και με κουριερ) σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα ανάλογα με τη ροή που έδιναν τα στοιχεία τους οι συνάδελφοι.
Οι καταστάσεις που έστειλε το Πανελλαδικό Σωματείο δεν περιλάμβαναν όλους τους συναδέλφους, αφού κάποιοι προτίμησαν να δηλώσουν τα στοιχεία τους σε άλλους συνδικαλιστικούς φορείς, σε άλλα σωματεία, επιλέγοντας με δικά τους κριτήρια, ίσως κάποιοι και με προτροπή της εργοδοσίας.
Το Πανελλαδικό Σωματείο διεκδίκησε για όλους το επίδομα. Δεν καταβάλει το επίδομα ούτε είναι κάποιος κρατικός οργανισμός, κάποιος ελεγκτικός μηχανισμός για να προχωρήσει την όποια διαδικασία. Άλλωστε τα ονόματα των εργαζομένων της ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ τα έχει τόσο ο ΟΑΕΔ, το ΙΚΑ άλλα και το Υπουργείο Εργασίας μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ. Τελικά ποιος φορέας ήταν υπεύθυνος για να διαπιστώσει ποιοι πληρούν τα κριτήρια, ο ΟΑΕΔ, το Υπουργείο ή το Σωματείο;
Παρά τις προσπάθειες μας να επικοινωνήσουμε με τον ΟΑΕΔ και το Υπουργείο Εργασίας για να μάθουμε τι έχει συμβεί, γιατί δεν πήραν όλοι το βοήθημα, δεν είχαμε ενημέρωση. Τα τηλέφωνα των υπευθύνων τις περισσότερες φορές δεν απαντούσαν και συχνά πυκνά «έπεφτε» το σύστημα. Οι λίστες με τα 2600 ονόματα!!! που κάποιοι ισχυρίζονται ότι
έχουν κατατεθεί, δεν μας είπαν πως προέκυψαν. Ας μας απαντήσουν λοιπόν για ποια προσπάθεια απάτης μιλάει ο Γ. Γραμματέας σε συνομιλίες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γιατί λοιπόν στρέφουν την προσοχή των εργαζομένων αλλού;
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι
Δημιουργείται λοιπόν μια πολύ βολική κατάσταση για όλους τους επιχειρηματίες (παλιούς και νέους), όσο διαρκεί αυτή η ιστορία- ταλαιπωρία με το επίδομα βοήθειας, αφού αυτό το χρονικό διάστημα νέοι επιχειρηματικοί όμιλοι, αλυσίδες S/M, κλείνουν συμβόλαια με τους ιδιοκτήτες ακινήτων, ετοιμάζουν καταστήματα να τα ανοίξουν χωρίς εμάς τους εργαζόμενους.
Το Πανελλαδικό Σωματείο δεν είναι «ένα τμήμα των εργαζομένων της εταιρείας», είναι ένα Σωματείο που από την ίδρυσή του εκπροσωπεί και αγωνίζεται για όλους τους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε καλά ποιός είναι ο πραγματικός εχθρός και ποιοι οι σύμμαχοί του. Ποιοι μας εκμεταλλεύονται και ποιοι τους διευκολύνουν για ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση. Δεν επικαλούμαστε «ψεύδη και ανακρίβειες» γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά τι συμβαίνει στα καταστήματα, γιατί έχουμε μάτια και αυτιά παντού. Το πρόβλημα δεν «επιδέχεται πολιτικές ή μικροκομματικές εκμεταλλεύσεις». Ας δούμε λοιπόν ποιος τις χρησιμοποιεί.
Οι εργαζόμενοι στην ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ώριμοι βγάζουν τα συμπεράσματά τους.
Όσο και να προσπαθούν κάποιοι να θολώσουν το τοπίο και να υποστηρίζουν ότι αγωνίζονται για την «δίκαιη ανάπτυξη» και την «υγιή επιχειρηματικότητα». Τα συμφέροντά μας οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε ότι δεν συναντιούνται με εκείνα των εργοδοτών και δεν τους αναγορεύουμε προστάτες μας. Χορτάσαμε από μεγάλα λόγια και παχιές υποσχέσεις. Λύσεις που θα πετσοκόβουν τους ήδη πετσοκομμένους μισθούς μας (από φόρους και χαράτσια, κόψιμο επιδομάτων κ.α.) δεν τις αποδεχόμαστε.
Η Διοίκηση του Πανελλαδικού σωματείου καλεί όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο Σωματείο μας, γυρίζοντας την πλάτη στα φερέφωνα της εργοδοσίας, στις συκοφαντίες και στον αποπροσανατολισμό. Να απαιτήσουμε όλοι σαν ένας, το Υπουργείο Εργασίας να βγάλει άμεσα την εγκύκλιο που αφορά στο Π.Δ. 178/2002 για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζόμενων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχείρησης, εγκαταστάσεων ή τμημάτων. Δεν θα χάσουμε το στόχο μας, που είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Είναι υποχρεωμένοι οι εργοδότες να πάρουν το παλαιό προσωπικό με όλα τα εργασιακά μας δικαιώματα.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας.
Την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας
και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ