Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Φθάνουν αύριο στην Αθήνα οι αγρότες από την Κρήτη - Θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για το αυριανό συλλαλητήριο των αγροτών της Κρήτης, με τη συμμετοχή συναδέλφων τους από άλλες περιοχές της χώρας, στην πλατεία Βάθη της Αθήνας, ενάντια στο ασφαλιστικό και τα φορολογικά μέτρα,
αλλά και με μία σειρά άλλα αιτήματα.
Το....  
ραντεβού των αγροτών του Ηρακλείου και του Λασιθίου έχει δοθεί σήμερα το απόγευμα στο λιμάνι του Ηρακλείου, προκειμένου να αναχωρήσουν το βράδυ με τα πλοία της γραμμής για τον Πειραιά και στη συνέχεια να μεταβούν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην Αθήνα.

Παράλληλα με τους αγρότες αναμένεται να αναχωρήσουν και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, δήμων και φορέων, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Σημειώνεται, ότι μετά από συμφωνία με τις ναυτιλιακές εταιρείες, το εισιτήριο για τους αγρότες ανέρχεται στα 20 ευρώ μετ' επιστροφής.

Την ίδια ώρα, δήμοι, εργατικά κέντρα, εμπορικοί σύλλογοι, παραγωγικοί και άλλοι φορείς, καθώς και επαγγελματικά σωματεία της Κρήτης, με ανακοινώσεις και ψηφίσματα, τάσσονται υπέρ των αιτημάτων των αγροτών, εκφράζοντας τη στήριξή τους.

Στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου εξήγγειλε για αύριο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας. Οι εργαζόμενοι θα λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην Πλατεία Βάθη από το Παγκρήτιο Συντονιστικό Όργανο Αγροτών και τους Αγροτικούς Συλλόγους Πελοποννήσου και Μακεδονίας.

Σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουμε κοινό αντίπαλο, την αντιλαϊκή – αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, που είναι η πηγή των προβλημάτων μας, γι’ αυτό συμπορευόμαστε στον ίδιο αγωνιστικό δρόμο».

«Αυτός ο αγώνας», προστίθεται, «πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, καθώς αφορά στην εξασφάλιση φθηνών και υγιεινών προϊόντων για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ