Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ.ΗΜΑΘΙΑΣ ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΝΔ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΑΣΟ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ - ΣΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Τελευταία απάντηση προς εσάς γιατί δεν θα σας δώσουμε την ευκαιρία να πάρετε βήμα.
Πάλι θα σας απαντήσουμε με γεγονότα και όχι με γενικόλογα πράγματα και αφορισμούς.
Παλαιοκομματικό και φθηνός συμψηφισμός τα ..πραγματικά γεγονότα. Πολύ περίεργη αντίληψη έχετε για την αλήθεια. Θα σας φρεσκάρουμε λίγο την μνήμη σας η οποία είναι και επιλεκτική.
Να σας θυμίσουμε λίγο τα ΖΑΠΕΙΑ Σαμαρά και τι έλεγε πριν τις εκλογές του 2012 για τα 18 σημεία
που ε εξαγγείλει; Να μερικές εξαγγελίες του.
* Αποκατάσταση συντάξεων και πολυτεκνικών επιδομάτων στα επίπεδα 2009
* Αποκατάσταση των ζημιών από το κούρεμα στους ομολογιούχους και στα ασφαλιστικά ταμεία.
* Επέκταση του επιδόματος ανεργίας σε δεύτερο χρόνο. Και έκτακτο επίδομα ανεργίας στους αυτοαπασχολούμενους που είδαν τα καταστήματα τους να κλείνουν. Πόροι υπάρχουν από αδιάθετα κοινοτικά κονδύλια κλπ.
* Να μην πέσουν άλλοι οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.
* Σταδιακή άνοδος του αφορολόγητου από τις 5.000 στις 8.000 ευρώ για την επόμενη χρονιά και στις 10.000 για τη μεθεπόμενη κλπ.

Έκανε κάτι απ΄αυτά ή από τα άλλα 13 σημεία που υποσχότανε, όταν ήταν κυβέρνηση; Φυσικά και ΟΧΙ .
Αντ΄αυτού:
* μείωσε τις συντάξεις 12 φορές και έκλεισε ένα μνημόνιο το οποίο προέβλεπε
Μείωση του γενικού κατώτατου μισθού κατά 22% και κατάργηση της ΕΓΣΣΕ 2010-12.
* Ο βασικός μεικτός μισθός από 751 ευρώ πήγε στα 586 ευρώ.
* Μείωση του χρόνου μετενέργειας, μετά τη λήξη της ΣΣΕ, από 6 σε 3 μήνες.
* Κατάργηση της μονιμότητας στις πρώην ΔΕΚΟ. Και άλλα πολλά

Μόνο το 2014, ο κ. Σαμαράς έλαβε μέτρα ύψους 10 δισ. ενώ είχε δεσμεύσει τη χώρα ως το 2018 με μέτρα ύψους 20 δισ. παραπάνω από την ισχύουσα συμφωνία,
Κληροδότησε μηδενική προστασία της πρώτης κατοικίας,
Το αποτέλεσμα του 2014 υπολειπόταν, στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, κατά 1% του ΑΕΠ από το στόχο. Αντίθετα, η σημερινή κυβέρνηση ξεπέρασε τον στόχο του 2015 κατά 1% του ΑΕΠ. (αυτό για την σταθερότητα της οικονομίας που γράφατε).
Μπορείτε να μας πείτε πόσα υπουργικά συμβούλια και πόσες φορές παρουσιάστηκε στη βουλή ο κ. Σαμαράς; Μετρημένα στα δάκτυλα, γιατί συνομιλούσε απευθείας με τους δανειστές και τους είχε βάλει στη θέση των υπουργών του , κάνοντας τους υπουργούς υπαλλήλους των υπαλλήλων των Τροϊκανών
Όταν ο κ. Σαμαράς έβλεπε ότι η συμφωνία που θα έκανε ήταν επαχθής πήγε σε δημοψήφισμα για να ``μιλήσει΄΄ ο ελληνικός λαός, αν ήθελε ή όχι αυτή την συμφωνία. ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ.

Όταν υπέγραψε ο κ. Σαμαράς με τους δανειστές, πήγε στον ελληνικό λαό με νέες εκλογές για να ψηφίσει το νέο πρόγραμμα και την συμφωνία που είχε κάνει; ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ.


Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβήθηκε τον ελληνικό λαό, δεν φοβήθηκε την δημοκρατία και το έκανε αποφεύγοντας με το δημοψήφισμα την συμφωνία Γιούνκερ, που εσείς προωθούσατε με πλεονάσματα του 3,5% από το 2015 κάτι που θα επιβαρύνατε με πολλά δις τον ελληνικό λαό.
.

Αν δεν το καταλάβατε ακόμη ο ΣΥΡΙζA εκλέχθηκε τον Σεπτέμβρη του 2015 με το νέο πρόγραμμα που εμπεριείχε και τη συμφωνία, την οποία ψηφίσατε και εσείς. Ο Ελληνικός λαός όμως εμπιστεύθηκε να διαχειριστεί την κρίση και την νέα συμφωνία τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι τη ΝΔ.
Αν δεν το καταλάβατε χάσατε από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 τρείς φορές. Αυτό κάτι λέει για το κόμμα σας.


Όσο για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ μνήμη έχουν σε αντίθεση με εσάς:
* Οι εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά που πήραν βαθιά ανάσα με τη ρύθμιση των 100 δόσεων
* Οι εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστοι συμπολίτες μας που σήμερα δικαιούνται περίθαλψη και δωρεάν πρόσβαση στα νοσοκομεία χωρίς το εισιτήριο των 5 ευρώ του κ. Σαμαρά
* Οι συνταξιούχοι των οποίων οι συντάξεις διασφαλίστηκαν με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση μετά από διαδοχικές περικοπές.
* Η μεγάλη πλειοψηφία των δανειολήπτων των οποίων η πρώτη κατοικία προστατεύεται.
Αυτά είναι μερικά μόνο μέτρα που πήρε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Αν θεωρείται τέλος διασυρμό της χώρας την σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης για να μην περάσουν ακραία μέτρα των νεοφιλελεύθερων σκληρών συντηρητικών κύκλων του ΔΝΤ και της Ε.Ε., ενάντια των εργαζομένων και του ελληνικού λαού, μπορεί εύκολα να φανταστεί κάποιος σκεπτόμενος άνθρωπος σε ποια κατάσταση θα μας είχατε φέρει με τη λογική σας ``κλείστε την οποία συμφωνία με το οποιοδήποτε κόστος΄΄. Με τη λογική της υπόκλισης και του γλειψίματος.
``Μην τρίβεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη΄΄, γιατί ο τσοπάνης θα σας τη γυρίσει για 4η φορά στο κεφάλι στις εκλογές του 2019 και αντί για 4ο μνημόνιο θα μετράτε 4η ήττα.
Είπαμε ότι η δική σας αλήθεια είναι το ΨΕΜΑ.
Δεν θα ασχοληθούμε ξανά. Σας αφιερώνουμε όμως μια φωτογραφία (που τόσο τις αγαπάτε) με τα κατορθώματά του Σαμαρά-Βενιζέλου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ