Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΟΥ ΦΡΟΣΩΣ ΚΑΙ ΟΥΡΣΟΥΖΙΔΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ

Συνάντηση με το Δ.Σ του Συλλόγου Νεφροπαθών Ημαθίας είχαν το Σαββατοκύριακο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κα Καρασαρλίδου Φρόσω και κ. Ουρσουζίδης Γιώργος.
Οι  δύο βουλευτές ενημερώθηκαν   από τον πρόεδρό του Συλλόγου  κ. Λιόλιο Θανάση για τα προβλήματα των νεφροπαθών, αλλά και για το πρόβλημα που
προέκυψε από την υποστελέχωση του Ιατρικού προσωπικού στη Νεφρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας, λόγω συνταξιοδότησης του Δ/ντή της Κλινικής .
Ειδικότερα τόνισαν ότι θα πρέπει να βρεθεί άμεσα μια λύση για δύο νέες θέσεις ιατρών με την ειδικότητα του νεφρολόγου, ώστε η κλινική, τα εξωτερικά ιατρεία και το τμήμα του Τεχνικού Νεφρού να λειτουργούν κανονικά .  Επεσήμαναν στους δύο βουλευτές ότι οι δύο υπάρχοντες  ιατροί (επιμελητές) δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να ανταποκριθούν πλήρως στα καθήκοντά τους, λόγω του μεγάλου αριθμού ασθενών που εξυπηρετούν  καθημερινά, κάνοντας ήδη πολύ περισσότερες εφημερίες τον μήνα απ΄ότι θα έπρεπε.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν άμεσα ότι είναι δυνατόν με παρεμβάσεις τους στο υπουργείο Υγείας  για  να κρατηθεί η τρίτη νεφρολόγος στο τμήμα, η οποία πήρε ειδικότητα μόλις λίγες μέρες πριν. Τόνισαν ότι θα γίνει επίσης άμεσα προσπάθεια  για να προσληφθεί αρχικά ένας ακόμη επικουρικός ιατρός έως  να πληρωθεί η θέση από μόνιμο γιατρό, μέσω  προκήρυξης της από το υπουργείο.Τέλος ξεκαθαρίστηκε με κάθε δυνατό τρόπο να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της νεφρολογικής κλινικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ