Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Επίσκεψη κλιμακίου της Deutsche Telecom και του ΟΤΕ στη Νάουσα

Την Τετάρτη, 22 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο δημαρχείο με κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών της Deutsche Telekom από το εξωτερικό και του ΟΤΕ, σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης που είχε γίνει στη Βαρκελώνη στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Νάουσας στο Smart Cities Conference στα τέλη του 2016.
Η Νάουσα επελέγη ως μια από τις πρώτες πόλεις ανά την Ελλάδα όπου θα εφαρμοστούν "έξυπνες"
δράσεις και εφαρμογές για τις σύγχρονες πόλεις του μέλλοντος ως αποτέλεσμα της καινοτομίας και της δημιουργικότητας που η Νάουσα εκφράζει μέσα από προγράμματα όπως το πρωτοποριακό σύστημα αξιοποίησης των υδάτων για παραγωγή ενέργειας.
Στο πλαίσιο της συζήτησης αποφασίστηκε να δημιουργηθεί κοινή ομάδα εργασίας που θα εξετάσει έξυπνες λύσεις στάθμευσης, φωτισμού, διαχείρισης εισόδου σε δημοτικά κτίρια και σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ποδηλάτων. Όλα αυτά μέσω της δημιουργίας της έξυπνης κάρτας του δημότη και του επισκέπτη.
Με αυτόν τον τρόπο η Νάουσα εντάσσεται στο δίκτυο πόλεων ανά την Ευρώπη όπου ο όμιλος της Deutsche Telekom εφαρμόζει πιλοτικά νέα συστήματα για τις έξυπνες πόλεις του αύριο. Η Νάουσα μας είναι μια από αυτές! Συνεχίζουμε να βρίσκουμε ισχυρούς συμμάχους για την έξυπνη Νάουσα που δημιουργούμε.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν:
Μαρία Πασχαλίδου, Κώστας Ελευθεριάνος, Λυκούργος Αντωνόπουλος (Διευθυντής και στελέχη από την ομάδα της ICT-OTE). Dan Michel, Vice President International Business Development- Energy T Systems International, Andreas Bentz, Smart Cities Solution Manager, της T Systems International, Andras Fazakas, Smart City & IoT in DT Group της Deutche Telecom.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ