Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 17ης ΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΑΟΥΣΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
10/5/2017
Όλες και όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας
ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΗ
Συγκέντρωση: 10:30π.μ. στην Πλατεία

Δίνουμε την απάντηση που πρέπει στην κυβέρνηση και στα νέα βάρβαρα, αντεργατικά και αντιλαϊκά
μέτρα που φέρνει με βάση τη συμφωνία της με ΕΕ και ΔΝΤ.
Όπως και όλα τα προηγούμενα μέτρα και δήθεν αντίμετρα, ψηφίζονται και εφαρμόζονται για λογαριασμό της εργοδοσίας και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, για να θωρακίσουν την κερδοφορία τους, για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, με φτηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους, μεγαλύτερες εισφοροαπαλλαγές και φοροαπαλλαγές, περισσότερα “επενδυτικά” κίνητρα.
Μας ετοιμάζουν εργασιακό μεσαίωνα! Η ζωή των εργαζόμενων θα γίνεται χειρότερη, με μειώσεις μισθών, συντάξεων, παροχών, μεγαλύτερη φοροαφαίμαξη, επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων
Οι εργοδότες θα διευκολυνθούν ακόμα περισσότερο στην υλοποίηση των σχεδίων τους που αφορούν την επέκταση των ατομικών συμβάσεων, τη διεύρυνση των ελαστικών μορφών εργασίας, την απελευθέρωση των απολύσεων, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών.
Αυτή είναι η δήθεν δίκαιη ανάπτυξή τους, που περήφανα προβάλλουν! Είναι ανάπτυξη που πατάει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων. Μια ανάπτυξη που δε νοιάζεται για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των λαϊκών στρωμάτων και αντιμετωπίζει με «ψίχουλα» την «ακραία φτώχεια», την ίδια ώρα που σε τράπεζες και μεγάλο κεφάλαιο χαρίζει εκατομμύρια.
Όλοι μαζί, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, μαγαζάτορες, αγρότες, νέοι και νέες, να βάλουμε φρένο στη διαρκή εξαθλίωση της ζωής μας, να διεκδικήσουμε την αναπλήρωση των απωλειών μας, να αγωνιστούμε με κριτήριο τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες.
Κανένας εργαζόμενος να μην αποδεχτεί αυτή την κατάσταση!
Σχεδιάζουμε την κλιμάκωση της πάλης μας, συσπειρωμένοι στα σωματεία μας, με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Μακριά από τις δυνάμεις που βρίσκονται στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και έχουν κοινή αντίληψη στην ενίσχυση της κεφαλαιοκρατικής ανάπτυξης, δηλαδή της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων.

ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ – ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ Κ’ΑΓΩΝΑΣ – Η ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ