Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Καθηγητές του 3ου ΓΕΛ Βέροιας , στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο: «Innovative Schools and Creative Approaches» δίδαξαν την Ελληνική γλώσσα στους πρόσφυγες στο κέντρο φιλοξενίας στην Αγια Βαρβάρα.

Καθηγητές του 3ου ΓΕΛ Βέροιας , στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο: «Innovative Schools and Creative Approaches» (Καινοτόμα Σχολεία και Δημιουργικές Προσεγγίσεις) δίδαξαν την Ελληνική γλώσσα στους πρόσφυγες στο κέντρο φιλοξενίας στις Βαρβάρες.
Η ανταπόκριση από τους συνανθρώπους μας πρόσφυγες, που δοκιμάζονται οικτρά στις μέρες μας,
ήταν μεγάλη και ενθουσιώδης και έτσι νιώσαμε ικανοποίηση προσφέροντάς τους το ελάχιστο που μπορούσαμε, δηλαδή να τους διδάξουμε Ελληνικά της καθημερινής επικοινωνίας, έτσι ώστε να κάνουμε την ζωή τους λίγο ευκολότερη.
Βέβαια η δράση μας δεν σταματάει εδώ. Θα ακολουθήσουν εργαστήρια χειροτεχνίας έτσι ώστε να μπορέσουν να μάθουν να κατασκευάζουν αντικείμενα τα οποία στη συνέχεια θα είναι σε θέση να πουλήσουν.
Στην προσπάθειά μας αυτή δεν υπήρξαμε μόνοι∙ είχαμε πολύτιμη βοηθό την φιλόλογο, συντονίστρια της εκπαίδευσης των προσφύγων κ. Ολυμπία Μπέτσα, την οποία ευχαριστούμε θερμά και την συγχαίρουμε για το μεγάλο έργο που επιτελεί παρ’ όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ