Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

"Κρατάμε κλειστά τα μαγαζιά μας την Κυριακή" προτρεπουν με ανακοινωση τους οι Εμπορικοι Σύλλογοι Βέροιας και Αλεξανδρειας

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Μετά τις τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις που συμβαίνουν στον εμπορικό κόσμο της χώρας,(απελευθέρωση λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές), το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ που συνεδρίασε την Τρίτη 2 Μαϊου ομόφωνα αποφάσισε πανελλαδικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων, την ερχόμενη Κυριακή 7
Μαΐου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην των αρμοδίων φορέων και των θεσμών της δικαιοσύνης της χώρας.
Σε τοπικό επίπεδο,  το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας τονίζει μεταξύ άλλων: « η απελευθέρωση λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, το μόνο που θα προκαλέσει είναι επιπλέον κόστη στις επιχειρήσεις του εμπορίου, παραβίαση του ανταγωνισμού, κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ολιγοπώληση της αγοράς. Ουσιαστικά πρόκειται για μια νέα καταναλωτική συνήθεια, που σε μια εποχή με χαμηλή αγοραστική κίνηση και ακόμη πιο χαμηλό διαθέσιμο εισόδημα, δεν έχει θετική αντιπροσφορά». Με βάση την απόφαση της ΕΣΕΕ και των παραπάνω τα μέλη της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου καλούν τους εμπόρους καταστηματάρχες να μην ανοίξουν την Κυριακή 7 Μαϊου"


 
Από τον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκαν τα εξής:
 "Σύμφωνα με την παλιότερη και ισχύουσα απόφαση του Ε.Σ. Αλεξάνδρειας, την Κυριακή 7 Μαΐου 2017, τα καταστήματα θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας, σταθερός στην απόφαση του να μην επιτρέψει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, συντάσσεται με τη συντριπτική πλειοψηφία των Εμπορικών Συλλόγων της χώρας και δεν συμμετέχει στο "παζάρι" των Κυριακών.
Οποιοσδήποτε Νόμος υπαγορεύει το αντίθετο, είναι Αντισυνταγματικός σύμφωνα με απόφαση του ΣτΕ ( Συμβούλιο Επικρατείας). Η Κυριακή ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ.
Η απόφαση του Ε.Σ. Αλεξάνδρειας ταυτίζεται πλήρως με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ (Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας), για το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 7 Μαΐου 2017, ήτοι την πρώτη Κυριακή των Εαρινών Ενδιάμεσων Εκπτώσεων.
Στηρίξτε την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου, για το καλό όλων μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ