Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ΕΞΑΠΕΛΥΣΕ Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ.

«Ψήφισαν το μνημόνιο, χωρίς καμία δέσμευση για το χρέος και με μόνη την ελπίδα ότι θα αποδώσει η πίεση της κας Λαγκάρντ στον κ. Σόιμπλε» επισήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας σε συγκέντρωση του κόμματός της στη Βέροια

«Της κας Λαγκάρντ, που θα έδιωχνε το Φθινόπωρο, εκλιπαρούσε το Χειμώνα και κρέμεται πάνω της
μπας και βγάλει το Καλοκαίρι!» προσέθεσε με νόημα η κυρία Γεννηματά.  

«Ο κ. Τσίπρας παραδόθηκε στις απαιτήσεις των δανειστών. Οφείλει τουλάχιστον  τώρα να τηρήσει μια Εθνική γραμμή για το χρέος.  Να διεκδικήσει με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα συγκεκριμένες ρυθμίσεις για την αναδιάρθρωση και την απομείωση του δημοσίου χρέους» τόνισε και υπενθύμισε ότι «εγκατέλειψαν την απόφαση του Eurogroup του 2012 για το χρέος, πριμοδότησαν τους Ευρωπαίους τραπεζίτες με 6 δις ευρώ (κέρδη από τα Ελληνικά ομόλογα), πήραν αόριστες υποσχέσεις το 2016 και τώρα λένε στους δανειστές «δώστε ότι προαιρείστε» για να σώσουμε τα προσχήματα».

«Η γραμμή της υποχωρητικότητας δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση είναι ήδη εκτεθειμένοι απέναντι στον Ελληνικό λαό. Το είπα στη Βουλή το λέω και τώρα: Τέρμα η πλάκα. Δεν δικαιούνται, δεν τους παίρνει να φέρουν τίποτα λιγότερο από την απόφαση του 12» ξεκαθάρισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτήρισε συμφωνία ντροπής το ναι της κυβέρνησης στο τέταρτο μνημόνιο. «Από το «go back κυρία Μέρκελ στο  welcome home». Σε λίγο θα της δώσουν  και τα κλειδιά» είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στα βασικά σημεία που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή:

Τη μείωση 1 εκατομμυρίου περίπου συντάξεων, ακόμη και των χαμηλοσυνταξιούχων. 

Τη δραστική μείωση του αφορολόγητου, με ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις για όλους τους εργαζόμενους και -πάλι- τους συνταξιούχους. Ιδιαίτερα μάλιστα για τα χαμηλά εισοδήματα.

Την νέα αύξηση (ιδιαίτερα μετά το 2018) των ασφαλιστικών εισφορών εκατοντάδων χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων, μικρομεσαίων και αγροτών. 

Νέες περικοπές για τις ασθενέστερες εισοδηματικά τάξεις, τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ, τους δικαιούχους φοροαπαλλαγών για ιατρικές δαπάνες, τους δικαιούχους κοινωνικών επιδομάτων και του επιδόματος θέρμανσης 

Κατάργηση 4 κοινωνικών επιδομάτων: Οικονομική ενίσχυση φτωχών οικογενειών με παιδιά στο σχολείο. Επιδότηση νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας για 5 μήνες από τον ΟΑΕΔ. Προνοιακό επίδομα απροστάτευτων τέκνων. Επίδομα ένδειας  (ΝΔ57/73)

Απελευθερώνονται οι ομαδικές απολύσεις και εγκαταλείπονται οι δεσμεύσεις για τις  συλλογικές συμβάσεις. 

Με την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, οι μικρομεσαίοι, και οι εργαζόμενοι σε αυτά δέχονται τη χαριστική βολή. Ιδιαίτερα οι γυναίκες εργαζόμενες που είναι και η πλειοψηφία. 

Αντί να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣΤΕ και να στηρίξει , όπως υποσχόταν, τους  ένστολους, μειώνει δραματικά τα ειδικά μισθολόγια. 

«Η δήθεν αριστερή Κυβέρνηση τσακίζει τη μεσαία τάξη και κάνει τους  φτωχούς, φτωχότερους» σημείωσε η κυρία Γεννηματά. Τέλος, επανέλαβε τη θέση της για κυβέρνηση συνεργασίας μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και το κάλεσμα προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να συμμετάσχουν στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και να συνδιαμορφώσουν την πορεία προς το νέο κόμμα και την εκλογή του νέου αρχηγού από τη βάση. 

http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ