Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Ειρηνοδικειο Αθηνας - «Μπλόκο» σε πλειστηριασμό ακινήτου ελεύθερου επαγγελματία αλλά όχι σε ακίνητο συμφερόντων Λαυρεντιάδη απο τα κινηματα.Βιντεο

Οι συγκεντρωμένοι μεταξύ των οποίων οι Λαφαζάνης και Κωνσταντοπούλου απέτρεψαν πλειστηριασμό υπερχρεωμένου ελεύθερου επαγγελματία, ενώ επέτρεψαν τον πλειστηριασμός ακινήτου συμφερόντων Λαυρεντιάδη, προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι της εταιρίας

Χωρίς εντάσεις σήμερα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο
Ειρηνοδικείο Αθηνών από μέλη οργανώσεων και συλλογικοτήτων που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς.

Ολιγόλεπτη κουβέντα είχαν και οι δυο παλιοί σύμμαχοι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που βρέθηκαν ξανά στους δρόμους και τις κινητοποιήσεις αντιδρώντας στις πολιτικές των μνημονίων. Ο πρώην υπουργός κ. Λαφαζάνης που βρίσκεται κάθε Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Αθηνών ήρθε πρώτος και κάθισε στο πανό της Λαϊκής Ενότητας ενώ η πρών πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντοπούλου ήρθε αργότερα και κάθισε στο πανό του κινήματος «Δεν Πληρώνω».

Οι συγκεντρωμένοι θεωρούν πετυχημένη την σημερινή τους κινητοποίηση αφού κατάφεραν και απέτρεψαν έναν πλειστηριασμό ενός υπερχρεωμενου ελεύθερου επαγγελματία ενώ επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί ο πλειστηριασμός ενός ακινήτου συμφερόντων Λαυρεντιάδη προκειμένου όπως τόνισαν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι της εταιρίας.

Συγκεκριμένα ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος μέλος του κινήματος «Δεν Πληρώνω» υπογράμμισε ότι «Ένας συμπολίτης μας, είχε μια επιχείρηση απέναντι στο ΙΚΑ και σε τράπεζες. Αυτός ο άνθρωπος έχανε όλη την περιουσία του σε πλειστηριασμό και εμείς τον διέκοψαμε γιατί ο ίδιος επιθυμεί βάση έρθει σε έναν διακανονισμό προκειμένου να μπορέσει να απόπληρώσει τα χρέη του. Θεωρούμε ότι η περιουσία του δεν έπρεπε να πλειστηριαστεί και επίσης ακόμα και άγονος να έβγαινε ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός μετά στην επόμενη φάση, που πιθανότατα να γινόταν με ηλεκτρονικό τρόπο, θα ξεκίνησε το πόσο για ένα κομμάτι ψωμί στην κυριολεξία. Ο ίδιος θεωρεί ότι μπορεί να διακανονίσει τα χρέη του και μπορεί να αποπληρώσει όλες του τις υποχρεώσεις δεν θα τον αφήσουμε έρμαιο των διαφόρων «κοράκων» είτε είναι ιδιωτικά είτε δημόσια. Ο κύριος είχε ένα χαρτί από τον Φεβρουάριο που λέει ότι θέλει να πλειστηριαστεί η περιουσία του και από ότι μας είπε αυτό έγινε την εποχή που κινδύνευε να μπει στην φυλακή λόγω των χρέων. Εμείς αυτό που βλέπουμε είναι ότι μεγαλοσχήμονες να μένουν εκτός φυλακής και να μην τους διεκδικούνται ποτέ τα οφειλόμενα και ανθρώπους που έχουν επιχειρήσεις οι οποίοι πραγματικά βρίσκονται στην μέγγενη και να χάνουν για ένα κομμάτι ψωμί όλη τους την περιουσία. Πόσο μάλλον για έναν άνθρωπο που θέλει να πληρώσει τις οφειλές του ύψους περίπου 1.000.000 ενώ το ακίνητο κοστίζει 4.000.000».

Ο αδερφός του Ηλίας Παπαδόπουλος εξήγησε τους λόγους που επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί ο ένας πλειστηριασμός και αφορούσε ακίνητο συμφερόντων Λαυρεντιάδη.

«Ο πλειστηριασμός ο οποίος επιστρέψαμε να γίνει αφορά σε μεγάλα χρέη του κ. Λαυρεντιάδη στους εργαζόμενους του και που πλειστηριάζονται βιομηχανικά κτίρια στο Αιγάλεω για οφείλει 4.300.000 ευρώ. Ήρθαν οι εργαζόμενοι της συγκεκριμένης εταιρίας σε μας και μας ζήτησαν πως θέλουν να γίνει ο πλειστηριασμός προκειμένου να λάβουν δεδουλευμένα. Οπότε εμείς, όπως αντιλαμβάνεστε είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους και αφήσαμε τον πλειστηριασμό να διεξαχθεί. Επίσης να τονίσουμε ότι για το συγκεκριμένο ακίνητο υπάρχει προσφορά και ότι διενεργείται με τον παλιό κώδικα της πολιτικής δικονομίας που σημαίνει ότι πρώτα θα πληρωθούν εργαζόμενοι και δημόσιο και μετά οι τράπεζες. Οπότε για μας είναι ένας πλειστηριασμός που πρέπει να γίνει», είπε χαρακτηριστικά.

Οι συγκεντρωμένοι έδωσαν ραντεβού για την επόμενη Τετάρτη στην οδό Λουκατεως προκειμένου να αποτρέψουν κι άλλους πλειστηριασμούς.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ