Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας χαιρετίζει την αγωνιστική στάση των συναδέλφων

Χαιρετίζουμε την αγωνιστική στάση των συναδέλφων μας

Χαιρετίζουμε την αγωνιστική στάση όλων εκείνων των συναδέλφων που αντιστάθηκαν στην επιχειρούμενη εκ μέρους του ΥΠ.Π.Ε.Θ. απόπειρα εισαγωγής της αξιολόγησης-χειραγώγησης από το παράθυρο, συμμετέχοντας
στην απεργία-αποχή που κήρυξε η ΔΟΕ.

Καλούμε το σύνολο των συναδέλφων σε αγωνιστική εγρήγορση για την επόμενη σχολική χρονιά προκειμένου κι αυτή η απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης-χειραγώγησης να μείνει στα χαρτιά.

Καταδικάζουμε τη στάση της κυβερνητικής ΕΡΑ, της παράταξης του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, η οποία μόνο αυτή με ανακοίνωσή της κάλεσε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις διαδικασίες αξιολόγησης, σε αντίθεση με την απόφαση της ΔΟΕ αλλά και της ΑΔΕΔΥ. Καλούμετους συναδέλφους να απομονώσουν τις φωνές εκείνες που λειτουργούν ως φερέφωνα της κυβέρνησης και του υπουργείου.

Καταγγέλλουμε την πρεμούρα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να στείλει κατεπείγουσα διευκρίνιση την ημέρα της διαδικασίας, με την οποία ουσιαστικά καταργεί κάθε έννοια συλλογικότητας και δημοκρατίας, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της τους Συλλόγους Διδασκόντων.

Καταγγέλλουμε, επίσης, την άσκηση πιέσεων στους συναδέλφους από συνδικαλιστικές παρατάξεις και συνδικαλιστικά στελέχη, όπως κατήγγειλε με το υπ. Αριθμ. Πρωτ. 1376 έγγραφό της και η ίδια η ΔΟΕ και καλούμε την Ομοσπονδία να κατονομάσει και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις αλλά και τα συνδικαλιστικά στελέχη που κινήθηκαν σε αυτήν την κατεύθυνση.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) Π.Ε. Ημαθίας θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην ίδια γραμμή πάλης και θα είναι απέναντι σ’ εκείνες τις πολιτικές που θέλουν να μετατρέψουν το Δημόσιο Σχολείο σε Σχολείο της Αγοράς, που αντιλαμβάνονται την Παιδεία ως εμπόρευμα και θέλουν τους εκπαιδευτικούς σκυφτούς, φτωχούς και φοβισμένους.

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ