Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

KEA: Προσλήψεις στη κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ μέσω keaprogram

Ενημερωθείτε για τους όρους και τις προϋποθέσεις μέσω των οποίων θα μπορούν να ευνοηθούν οι δικαιούχοι του  (keaprogram.gr) και να εξασφαλίσουν την πρόσληψή τους στα προγράμματα του (www.oaed.gr).

Συγκεκριμένα, στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν από μερικές ημέρες στο Κοινοβούλιο,
προβλέπονται, εκτός από τα δυσβάσταχτα μέτρα όπως η περικοπή των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου, και μέτρα ενίσχυσης της εργασίας μέσω .
Έτσι, τίθενται σε ισχύ προγράμματα εργασίας στοχευμένων ομάδων ανέργων εγγεγραμμένων στα μητρώα του , τα οποία καταρτίζονται μετά από γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου του με κοινές αποφάσεις των υπουργών που ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία ως συναρμόδιοι για κάθε πρόγραμμα.
Τα ως άνω προγράμματα μπορούν να έχουν ως αντικείμενο μία ή περισσότερες από τις κατωτέρω δράσεις: α) Προγράμματα εύρεσης εργασίας, συμβουλευτικής και καθοδήγησης. β) Επέκταση του προγράμματος «Εγγύηση για τη νεολαία» με έμφαση στους νέους που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης. γ) Προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας μέσω κατάρτισης και πρακτικής άσκησης, με έμφαση στον ιδιωτικό τομέα, τα οποία θα συνοδεύονται από την απαραίτητη πιστοποίηση των αποκτούμενων δεξιοτήτων. δ) Προγράμματα κοινωφελούς εργασίας με έμφαση στην αναβάθμιση δεξιοτήτων, προσανατολισμένα στην επανένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, στοχεύοντας ιδίως τους δικαιούχους του .
Για τα παραπάνω προγράμματα εργασίας ο επιχορηγείται από πόρους του τακτικού προϋπολογισμού του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με μεταφορά πίστωσης συνολικού ύψους έως και διακοσίων εξήντα (260) εκατομμυρίων ευρώ κατ’ έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ