Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΕ: Θέλουμε συμπύρηνα ροδάκινα κίτρινα, με ελάχιστο βάρος 110 γραμμάρια, χωρίς ασθένειες.ΣΧΟΛΙΟ.

ΣΧΟΛΙΟ
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ Η  ΕΚΕ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΣΤΗΝ Α ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΑ ΙΩΜΕΝΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΜΠΥΡΗΝΟ.ΚΑΤΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΟΛΛΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΟΠΟΤΕ ΤΟ
ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ..ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΕΚΕ  ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΩΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΝ ΘΑ ΑΝΤΑΜΕΙΦΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ Η ΘΑ ΦΑΝΕ ΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ.ΥΠΟΠΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.ΑΚΟΥΜΕ ΦΗΜΕΣ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ .ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ.ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΙΤΑΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 40 ΛΕΠΤΑ .ΕΔΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑΝ ΟΥΤΕ ΤΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ Η ΤΑ 35 ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ..ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΚΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΟΡΟΣΗΜΟ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΕ
Ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος (ΕΚΕ) αναφέρει τα εξής:
«Ξεκινάει τις επόμενες ημέρες η συγκομιδή του συμπύρηνου ροδάκινου και νιώθουμε την ανάγκη άλλη μια φορά να ενημερώσουμε τους παραγωγούς μας για την αναγκαιότητα παράδοσης στις βιομηχανίες κατάλληλης ποιότητας.
Όπως είναι γνωστό, η ελληνική κομπόστα ροδάκινου, αλλά και ο χυμός του και το κατεψυγμένο του προϊόν, κατέκτησαν εδώ και πολλά χρόνια την παγκόσμια αγορά. Αυτό στηρίχτηκε σε δύο προϋποθέσεις:
Α) την άριστη ποιότητα πρώτης ύλης και συνεπώς τελικού προϊόντος
Β) το ανταγωνιστικό κόστος
Δυστυχώς, τα δύο τελευταία χρόνια, που είχαμε μειωμένη παραγωγή, η ποιότητα του συμπύρηνου ροδάκινου που παρέλαβαν τα εργοστάσια ήταν, όπως όλοι γνωρίζουμε, υποβαθμισμένη, με κύριο χαρακτηριστικό τα άγουρα-πράσινα ροδάκινα. Αυτό δημιούργησε δυσκολίες διάθεσης του προϊόντος.
Φέτος, μπορούμε να φτιάξουμε τη χρονιά ανάκαμψης. Οι παραγωγοί πρέπει να παραδώσουν τη γνωστή καλή ποιότητα του παρελθόντος για να ξανακατακτήσουμε τις αγορές.
Αυτό απλά σημαίνει να παραδώσουν ροδάκινα κίτρινα, με ελάχιστο βάρος 110 γραμμάρια, χωρίς ασθένειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ