Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Συμμαχούν» ΑΚΚΕΛ- Ρωσία!!

του Κωνσταντίνου Γκαμπαερίδη,
Συμβούλου του Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης
και του Βάκη Τσιομπανίδη,
Προέδρου του ΑγροτοΚτηνοτροφικού Κόμματος ΑΚΚΕΛ
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας στην Αλεξανδρούπολη στις 24 Ιουλίου 2017 συζητήσαμε σχετικά με συνεργασία μας για την άρση των κυρώσεων από την Ε.Ε. κατά της Ρωσίας, που προκάλεσε και την απαγόρευση εισαγωγής γεωργικών και άλλων ελληνικών και ευρωπαϊκών προϊόντων στη Ρωσία. 

Θα κινηθούμε άμεσα για την διαμόρφωση ενός δικτύου στην Ελλάδα, Αγία Πετρούπολη και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θεμελιώδη στόχο να σταματήσουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ώστε η Ρωσία να προχωρήσει, με τη σειρά της, σε άρση του εμπάργκο και να αρχίσει πάλι τις εισαγωγές των αγροτικών κλπ προϊόντων μας.
Είναι γνωστό ότι αυτές οι απαγορεύσεις εισαγωγών προϊόντων που παράγονται σε χώρες της Ε.Ε., είναι η απάντηση της Ρωσίας κατά των αυθαίρετων και προκλητικών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, οι οποίες ενορχηστρώθηκαν από άνομα δυτικά οικονομικά και στρατηγικά συμφέροντα και έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά στους αγρότες της Ελλάδας και όλης της Ευρώπης και όχι μόνο σε αυτούς. Δεν υπάρχει άλλη ανοχή από τον αγροτικό κόσμο και το θέμα θα αντιμετωπιστεί στο σύνολό του, ώστε να σταματήσει να χρησιμοποιείται η Ε.Ε. ως εργαλείο εξυπηρέτησης ξένων συμφερόντων και πρόκλησης ζημιών στις σχέσεις με τον ρωσικό λαό.
Ο Πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ ενημέρωσε τον Σύμβουλο του Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης για τη δυνατότητα που υπάρχει να συντονιστούν οι προτάσεις από την Ελλάδα με την Ομάδα EFDD (European Freedom and Direct Democracy Group) του Ευρωκοινοβουλίου ώστε να ξεκαθαρίσει το θέμα (ίσως με την άρση της απαγόρευσης σε ελληνικά προϊόντα, που δεν μπορούν να αντικατασταθούν από άλλα στη Ρωσία, να αποτελέσει το πρώτο βήμα) και να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης στην ηγεσία της Ε.Ε. να σταματήσει όλες τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ώστε η Ρωσία να μην έχει πια λόγο να διατηρήσει το δικό της εμπάργκο στα προϊόντα από την Ε.Ε..
Ο Πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ ενημέρωσε τον Σύμβουλο του Κυβερνήτη ότι το ΑΚΚΕΛ βρίσκεται σε άτυπη Συμμαχία με άλλες πολιτικές και κοινωνικές κινήσεις στην Ελλάδα οι οποίες συνολικά έχουν συνεργασία με την Ομάδα EFDD, με την προοπτική να κατεβούν όλοι ως επίσημη εκλογική Συμμαχία όταν προκηρυχθούν εκλογές, συνεπώς η πολιτική και κοινωνική υποστήριξη αναμένεται να είναι μεγάλη και να επεκταθεί πέρα από τον κόσμο που εκπροσωπείται από το ΑΚΚΕΛ.
Αναγνωρίσαμε την ζωτική σημασία που έχει ο πρωτογενής τομέας παραγωγής τροφίμων και τον ρόλο που παίζουν οι γεωργοί, κτηνοτρόφοι, αλιείς κλπ στην τροφοδοσία της πατρίδας μας με τρόφιμα, ώστε η υποστήριξή τους να έχει καθοριστικό ρόλο στην επιβίωση του ελληνικού λαού. Σε αυτή την κατεύθυνση αναγνωρίσαμε το απόλυτο δίκαιο των αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων κλπ να τους καταβληθούν ταχύτατα οι επιδοτήσεις και άλλες οικονομικές παροχές για τις οποίες ο Πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ έκανε πρόσφατη παρέμβαση συμμετέχοντας σε Συνεδρίαση της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου.
Συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε στην υποβολή Αναφοράς στο Ευρωκοινοβούλιο για την άρση των κυρώσεων ώστε και η Ρωσία να άρει το εμπάργκο και να οργανώσουμε πανευρωπαϊκό Συνέδριο στην Αλεξανδρούπολη στα τέλη του Οκτωβρίου 2017 σχετικά με το θέμα και τον ευρύτερο τομέα των σχέσεων Ε.Ε.-Ρωσίας για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να εξουδετερωθεί η δύναμη παρέμβασης των ξένων συμφερόντων.
Τόσο για την υποβολή της Αναφοράς όσο και για το Συνέδριο θα προβούμε σε αναλυτικότερες ανακοινώσεις.

www.newx.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ