Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΕΛΓΑ στη Βέροια

Σε συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΕΛΓΑ στη Βέροια  προχώρησαν από το πρωί σήμερα αγρότες  ροδακινοπαραγωγοί από Ημαθία και Πέλλα μετά από κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», του Αγροτικού Συλλογου Βέροιας κ.α .Στο πλευρό τους βρέθηκε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σ. Ζαριανόπουλος,ο οποίος πρόσφατα είχε καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ερώτηση για τις αποζημιώσεις των ροδακινοπαραγωγών.
 Σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους σχετικά με το περιεχόμενο της κοινοποίησης τους σημείωναν τα εξής :

«Από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις καταστράφηκε μεγάλο μέρος της αναμενόμενης παραγωγής σε Ημαθία και Πέλλα. Έγινε παράσταση στον ΕΛΓΑ και απάντησε γραπτά ότι οι ζημιές δεν είναι άμεσες και δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον Οργανισμό. Ζητήσαμε έκθεση από την Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Έρευνας και η επιστημονική γνωμοδότηση είναι πως οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν άμεση ζημιά, που θα πρέπει να καλυφθεί σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ. Η όποια κωλυσιεργία από τη διοίκηση του ΕΛΓΑ αποτελεί εμπόδιο στην έγκαιρη αναγγελία και εκτίμηση των ζημιών, αποτελεί ένα ακόμα χτύπημα στο ήδη κουτσουρεμένο εισόδημα της αγροτιάς από τις εξευτελιστικές τιμές, την υποβάθμιση της ποιότητας των προϊόντων και τα απανωτά χαράτσια.
Διεκδικούμε:
1. Αποζημιώσεων στις ζημιές που προκλήθηκαν στην αναμενόμενη παραγωγή τόσο από τις τελευταίες βροχοπτώσεις, όσο και από όλα τα φυσικά αίτια.
2. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ που να καλύπτει το 100% της ζημιάς από όλα τα φυσικά αίτια και τις νόσους.»

http://www.alli-apopsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ