Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Ισπανια - Ολοένα και χειροτερεύει η κρίση στον κλάδο των ισπανικών ροδάκινων και νεκταρινιών.Την άμεση επέμβαση της Ευρώπης ζητά η βιομηχανία παραγωγής και μεταποίησης πυρηνόκαρπων και στην Ισπανία.

Την άμεση επέμβαση της Ευρώπης ζητά η βιομηχανία παραγωγής και μεταποίησης πυρηνόκαρπων στην Ισπανία, προκειμένου να σταματήσει τις περαιτέρω απώλειες, καθώς η κατάσταση της αγοράς επιδεινώνεται.
Συγκεκριμένα, η ομοσπονδία εξαγωγών FEPEX και ορισμένα από τα μεγαλύτερα γεωργικά συνδικάτα και συνεταιρισμούς της χώρας απέστειλαν επιστολή στον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν,
ζητώντας την αύξηση της ποσόστωσης απόσυρσης.
Ισχυρίζονται ότι η ποσόστωση που έχει κατανεμηθεί στην Ισπανία, η οποία ανέρχεται σε 9.775 τόνους ροδάκινων και νεκταρινιών, είναι πολύ μικρότερη από τις ποσότητες που παραδοσιακά εξάγονταν στη Ρωσία πριν από την απαγόρευση και λένε ότι ο αριθμός των 40.000 τόνων είναι πιο ρεαλιστικός.
Στην επιστολή που απέστειλαν στην Κομισιόν, ανέφεραν ότι παρά τις καλύτερες προσπάθειες του τομέα να διαφοροποιήσουν τις εξαγωγικές αγορές τους, δεν μπόρεσαν να αντισταθμίσουν τον όγκο που απορροφούσε προηγουμένως η Ρωσία.
Σύμφωνα με μια δέσμη μέτρων που εισήγαγε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά το ρωσικό εμπάργκο, οι καλλιεργητές λαμβάνουν χρηματοδοτική στήριξη από την ΕΕ για την απόσυρση φρούτων, με στόχο τη δωρεάν διανομή σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς και σχολεία, καθώς και για χρήση σε ζωοτροφές, λιπασματοποίηση και επεξεργασία.
Πηγή http://www.agro24.gr/
: Maura Maxwell, fruitnet.com

1 σχόλιο:

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ