Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ....ΕΞΑΜΕΛΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΖΗΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑ: ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ Η ΦΩΤΙΑ!

«Βοηθήστε μας να χτίσουμε το μαγαζί μας για να έχουμε να φάμε», λέει στο...
protothema.gr η κυρία Δήμητρα
Από τη στιγμή που οι φλόγες θα ξεκινήσουν να καταπίνουν ότι βρεθεί στο διάβα τους, δεν υπάρχουν διακρίσεις... Σπίτια, αυτοκίνητα, χόρτα, δέντρα πέφτουν στο έλεος της πυρκαγιάς χωρίς να ξεχωρίζει σε ποιον ανήκει τι.

Έτσι λοιπόν, θύμα της πυρκαγιάς έπεσε μία οικογένεια, στη Γεράνεια Ελασσόνας. Η εξαμελής οικογένεια είχε ένα σπίτι και ακριβώς δίπλα σε αυτό, ένα μικρό μαγαζάκι, το οποίο ήταν η μοναδική πηγή εσόδων τους. Δυστυχώς η μοίρα στάθηκε άδικη, καθώς και τα δύο κάηκαν ολοσχερώς, αφήνοντας την οικογένεια του Δημήτρη χωρίς τίποτα.

Το Mini market της οικογένειας αποτελούσε την μοναδική πηγή εισόδων. Ξαφνικά μέσα σε ένα μεσημέρι είδαν τους κόπους μίας ολόκληρης ζωής να γίνονται στάχτη.





Η σύζυγος του Δημήτρη Γκανάτσιου, η κυρία Δήμητρα απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει την οικογένειά της να ξανασταθεί στα πόδια της και να επισκευάσει το κατάστημα προκειμένου να επαναλειτουργήσει και να έχουν ένα μεροκάματο. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο protothema.gr: «Πάθαμε πάρα πολύ μεγάλη ζημιά. Καταστράφηκαν τα πάντα. Είχαμε ένα μεροκάματο και τώρα δεν έχουμε τίποτα».

Η ίδια προσπαθεί να βρει το κουράγιο και να σταθεί ξανά στα πόδια της για τα παιδιά της, όμως τα αποκαΐδια από την περιουσία της που με κόπο δημιούργησε την λυγίζουν «Με χάπια στεκόμαστε όρθιοι. Το μισό σπίτι κάηκε και το μαγαζί καταστράφηκε. Μεγάλη καταστροφή, μεγάλη», αναφέρει με δυσκολία από τη συναισθηματική φόρτιση.




Οι καθημερινές ανάγκες της οικογένειας δεν έχουν σταματήσει να τρέχουν. Ανήμποροι μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής απευθύνουν έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει «Απευθύνω έκκληση και παρακαλώ πολύ όποιον μπορεί, με όποιο τρόπο μπορεί να μας βοηθήσει για να μπορέσουμε να σταθούμε ξανά στα πόδια μας. Κι εγώ και όλη μου η οικογένεια. Να χτίσουμε το μαγαζί μας για να έχουμε να φάμε, δεν έχουμε άλλα εισοδήματα», καταλήγει.
  

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η ζημιά κυμαίνεται γύρω στις 60.000 ευρώ, ποσό δυσθεώρητο ακόμα και αν για μία οικογένεια υπάρχει κάποια πηγή εσόδων. Ομάδα ευαισθητοποιημένων πολιτών από την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας ζητούν τη βοήθεια όλων, για να μπορέσουν να συμβάλουν αποφασιστικά στην προσπάθεια που γίνεται για να ξανασταθεί αυτή η οικογένεια στα πόδια της.

Όσοι θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Δημήτρη Γκανάτσιο στο 6971912271

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ