Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ1800000 ΑΠΌ ΠΑΣΕΓΕΣ.

Η απαντηση του ΕΛΓΑ σε δημοσιευση για το 1800000 ευρω στην ΠΑΣΕΓΕΣ δΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ http://ammosimathia.blogspot.gr/2017/09/1800000.html
Ο ΕΛ.Γ.Α., την 27/09/2017, αναγκάστηκε να ανεχθεί την σε βάρος του, άδικη και όπως θα αποδειχθεί παράνομη, εκταμίευση από τους λογαριασμούς του, με κατασχετήριο εις χείρας των Τραπεζών που τηρούνται οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΕΛ.Γ.Α.. Η κατάσχεση προήλθε από την ΠΑΣΕΓΕΣ για
δήθεν αξιώσεις της, από οικονομική ενίσχυση για το έτος 2015.
Οι δραστηριότητες της ΠΑΣΕΓΕΣ και οι οικονομικές ενισχύσεις που ελάμβανε από το κράτος, ελέγχθηκαν και ελέγχονται. Οι ενισχύσεις προς την ΠΑΣΕΓΕΣ ανήλθαν σε ποσό πάνω από 33 εκατομμύρια ευρώ, από τα έτη 1994 μέχρι το και έτος 2012 (οικονομικό έτος 2011), από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, ξεχωριστά ή σε συγκυβέρνηση.
Μετά την ψήφιση του νόμου 4015/2011 από την συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατόπιν καταγγελίας ήλεγξε αυτές τις οικονομικές ενισχύσεις προς την ΠΑΣΕΓΕΣ υπό το πρίσμα των παράνομων κρατικών ενισχύσεων. Οι ελληνικές αρχές και ο αρμόδιος εκάστοτε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από το έτος 2012 και μέχρι σήμερα ποτέ δεν ενέκριναν με υπουργική απόφαση τη συνέχιση οποιασδήποτε οικονομικής ενίσχυσης προς την ΠΑΣΕΓΕΣ.
Το σημερινό ΔΣ του ΕΛΓΑ ποτέ δεν αναγνώρισε και ποτέ δεν έδωσε καμία οικονομική ενίσχυση προς την ΠΑΣΕΓΕΣ. Ούτε ο Πρόεδρος ούτε ο Αντιπρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. αναγνώρισε ποτέ καμία οικονομική ενίσχυση προς την ΠΑΣΕΓΕΣ και ουδέποτε κανένας υπέγραψε σχετικό ένταλμα πληρωμής.
Η σταθερή άρνηση του Οργανισμού μας και του Υπουργείου για οικονομική ενίσχυση, οδήγησε την ΠΑΣΕΓΕΣ στα δικαστήρια.
Η ΠΑΣΕΓΕΣ, παρά τα εκκρεμή δικαστήρια για τις δήθεν αξιώσεις της, απέναντι στο Ελληνικό Δημόσιο και τον ΕΛ.Γ.Α., κατάφερε και πέτυχε την έκδοση Διαταγής Πληρωμής κατά του ΕΛ.Γ.Α., η οποία εκδόθηκε από ένα Πρωτοδίκη Δικαστή Πολιτικού δικαστηρίου και όχι με τακτική δικαστική απόφαση. Κατά το νόμο και κατά πάγια νομολογία αρμόδια δικαστήρια για την επίλυση τέτοιων διαφορών είναι τα διοικητικά δικαστήρια.
Η ΠΑΣΕΓΕΣ επέλεξε να παρουσιάσει ενώπιον του Δικαστή μεμονωμένα στοιχεία και έγγραφα, αποκρύπτοντας στοιχεία για την αληθινή θέση του ΕΛ.Γ.Α.. Ο Δικαστής ποτέ δεν κάλεσε τον ΕΛ.Γ.Α. για εξηγήσεις.
Ο ΕΛ.Γ.Α. ποτέ δεν αναγνώρισε καμία οφειλή προς την ΠΑΣΕΓΕΣ, δικαστικά ή εξώδικα. Προσέφυγε με ανακοπές και αναστολές ενώπιον των αρμόδιων Δικαστηρίων και είναι βέβαιο ότι θα πετύχει την ανόρθωση της ζημίας, που σήμερα υπέστη ο ΕΛ.Γ.Α..
 Η εξέλιξη αυτή δεν θα έχει καμία επίπτωση στις ασφαλιστικά καλυπτόμενες αποζημιώσεις των αγροτών, πράγμα που θα το δουν το επόμενο διάστημα οι αγρότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ