Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

ΜΕ ΔΥΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ Π.Κ.Μ. «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ- Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ»

Με δύο εκδηλώσεις – αφιέρωμα στο Μέγα Αλέξανδρο και στον Αριστοτέλη που θα πραγματοποιηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας συνεχίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την υλοποίηση και την παρουσίαση της δράσης «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ – ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, από το χθες στο σήμερα» .
Οι δύο εκδηλώσεις έχουν τίτλο: «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ – ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Μέγας Διδάσκαλος – Άριστος Μαθητής» και είναι αφιερωμένες στην εξέχουσα προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου
και στο διδάσκαλό του, τον σπουδαίο φιλόσοφο Αριστοτέλη.
Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 στις 19.00 στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Χρ. Λαναράς» (αίθουσα Βέτλανς) στη Νάουσα Ημαθίας και η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 στις 19.00 στο Αμφιθέατρο του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών.
Το πρόγραμμα των δύο εκδηλώσεων στην Π.Ε. Ημαθίας περιλαμβάνει ομιλίες – εισηγήσεις από στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας και από εκπροσώπους άλλων φορέων. Τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 οι προσκεκλημένοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δράση οινογευσίας στο φουαγιέ της αίθουσας Βέτλανς στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Χρ. Λαναράς», με εκλεκτά κρασιά από τους οινοπαραγωγούς της περιοχής της Νάουσας. Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 οι προσκεκλημένοι θα επισκεφθούν το Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών που ανοίγει για πρώτη φορά για το κοινό και θα περιηγηθούν σε σπουδαία εκθέματα, όπως είναι ένα τμήμα των ανακτόρων των Αιγών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις δύο αυτές εκδηλώσεις θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το νέο βίντεο τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο έχει ως θέμα το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα και την πολιτιστική κληρονομιά της Κεντρικής Μακεδονίας και εστιάζει στους αρχαιολογικούς χώρους όπου οι δύο μεγάλες προσωπικότητες, ο Μέγας Αλέξανδρος και ο δάσκαλός του Αριστοτέλης, έζησαν και μεγαλούργησαν.



Το συγκεκριμένο βίντεο είναι αναρτημένο και στη σελίδα του Facebook της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:
https://www.facebook.com/CANYOUMISSTHIS


Η δράση προβολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ – ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, από το χθες στο σήμερα» έχει ως στόχο την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου και της κληρονομιάς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η δράση προγραμματίζεται να προβληθεί και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και σε αγορές – στόχους στο εξωτερικό. Περιλαμβάνει, εκτός από τις εκδηλώσεις στις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, τη δημιουργία θεματικών video, την παρουσίαση εκθεσιακών φωτογραφιών και την παραγωγή ειδικών δώρων (προτομές και foglio φωτογραφιών) που αφορούν στις δύο σπουδαίες προσωπικότητες του ελληνικού πολιτισμού και της ιστορίας, στο Μέγα Αλέξανδρο και τον Αριστοτέλη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ