Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Εκλέχτηκε το νέο δ.σ. της ΕΒΖ και αναμένεται μέσα στο επόμενο διήμερο να συγκροτηθεί σε σώμα. Oνομα - έκπληξη στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, είναι αυτό του Παναγιώτη Αλεξάκη, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην προέδρου του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Εκλέχτηκε το νέο δ.σ. της ΕΒΖ και αναμένεται μέσα στο επόμενο διήμερο να συγκροτηθεί σε σώμα. Απόντα από τη γ.σ. τα νέα μέλη της διοίκησης.
Το όνομα - έκπληξη στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, είναι αυτό του Παναγιώτη Αλεξάκη, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην προέδρου του
Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Στη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση, τα ονόματα των νέων μελών προτάθηκαν από τον εκπρόσωπο του βασικού μετόχου, τον κ. Στέφανο Αυγουλέα, σύμβουλο της PQH, εκκαθαρίστριας της "κακής" ΑΤΕ.

Έτσι, η ΕΒΖ απέκτησε και πάλι διοίκηση με τη διαφορά ότι κανένα από τα νέα μέλη δεν ήταν παρόντα στη γενική συνέλευση, πλην του κ. Γεράσιμου Τσιαπάρα, που ήταν μέλος και στο προηγούμενο, παραιτηθέν διοικητικό συμβούλιο.

Μέλη του νέου δ.σ., πλην των κυρίων Αλεξάκη και Τσιαπάρα είναι οι: Παναγιώτης Καραχάλιος, υπάλληλος της ΕΒΖ, Στέλλα Καραγιάννη, πανεπιστημιακός, Ιωάννης Νενεδάκης ελεύθερος επαγγελματίας, Νικόλαος Παπαϊωάννου, δικηγόρος και Πάτουχα Κωστούλα, νομικός και στέλεχος της ΜΟΔ.

Το νέο δ.σ., όπως τονίσθηκε, θα συγκροτηθεί σε σώμα μέχρι τη Δευτέρα, οπότε θα γίνουν γνωστές και οι ιδιότητες των μελών. Οι περισσότερες πληροφορίες θέλουν τον κ. Αλεξάκη να αναλαμβάνει οπωσδήποτε θέση εκτελεστικού μέλους στο νέο δ.σ., ενδεχομένως προέδρου ή διευθύνοντος συμβούλου.

Να σημειωθεί ότι στο προηγούμενο δ.σ., που παραιτήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου, τρία μέλη ήταν εκτελεστικά, ο πρόεδρος, ο διευθύνων σύμβουλος και ο αναπληρωτής διευθύνων.

Η σημερινή γενική συνέλευση (πραγματοποιήθηκε με απαρτία 82,61%) επίσης εξέλεξε τα ανεξάρτητα μέλη του νέου δ.σ., που θα είναι ο κ. Τσιαπάρας και η κ. Καραγιάννη, καθώς επίσης και τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου που θα έχει πρόεδρο τον κ. Νενεδάκη και μέλη την κ. Καραγιάννη και τον Παπαϊωάννου.

Στη συνέλευση που άρχισε με μιάμιση ώρα καθυστέρηση, ήταν παρόντες και ορισμένοι μικρομέτοχοι της Εταιρείας όπως και εκπρόσωποι εργαζομένων που έθεσαν πιεστικά το ζήτημα της έναρξης λειτουργίας του ζαχαρουργείου της Ορεστιάδας, πριν χαλάσει ο καιρός και μείνουν τα τεύτλα να σαπίζουν στα χωράφια.

Πηγή: http://www.voria.gr/article/evz-o-proin-proedros-tou-chrimatistiriou-athinon-sti-nea-diikisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ