Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Ανακοινωση του Εργατικου Κεντρου για τον Βρεφονηπιακό Σταθμός Νάουσας.

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Νάουσας που ξεκίνησε τη λειτουργία το 1985 από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας φιλοξενούσε 105 βρεφονήπια εργαζομένων με 17 μόνιμους εργαζόμενους: βρεφονηπιοκόμους, νηπιαγωγούς, τραπεζοκόμους, μάγειρα, καθαρίστριες, βοηθητικό προσωπικό με
υπεύθυνο γιατρό και κοινωνική λειτουργό.
Μετά την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας το 2012 την ευθύνη της λειτουργίας του την έχει ο ΟΑΕΔ και σήμερα φιλοξενεί 43 βρεφονήπια με μόνο 5 εργαζόμενους: 1 διευθύντρια, 1 διαχειρίστρια και 3 βρεφονηπιοκόμους, από τις οποίες η 1 μετατάσσεται το επόμενο διάστημα. Η σίτιση γίνεται με catering λόγω των συνταξιοδοτήσεων του μάγειρα και των τραπεζοκόμων, ενώ η καθαριότητα έχει δοθεί σε εργολάβους.
Οι 2 βρεφονηπιοκόμοι που απομένουν είναι αδύνατο να καλύψουν τις ανάγκες του βρεφονηπιακού σταθμού και τις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων. Η κατάσταση είναι τραγική, μένουν αναξιοποίητες οι εγκαταστάσεις του βρεφονηπιακού σταθμού και αν δεν προσληφθεί άμεσα προσωπικό, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο.

Ζητούμε:
· Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού με πλήρη απασχόληση για να μπορεί ο βρεφονηπιακός σταθμός να καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων της περιοχής.
· Να προσληφθούν καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι και μάγειρας με πλήρη απασχόληση.
· Να υπάρξει πρόβλεψη γιατρού και κοινωνικού λειτουργού.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΤΣΙΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ