Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Την συνδρομή της Ρωσικου παραγοντα στην επίλυση του προβλήματος που δημιούργησε το τουρκικό καθεστώς ζηταει με επιστολη του ο Προεδρος του ΑΚΚΕΛ.απο την Ορεστιαδα.

ΠΡΟΣ:
Εξοχότατο πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Αντρέι Μασλόβ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Γενικό Προξενείο Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Θεσσαλονίκη
Ορεστιάδα 9 Μαρτίου 2018
Εξοχότατε κ. Πρέσβη,
Όπως είναι γνωστό τις τελευταίες ημέρες, το καθεστώς της Τουρκίας έχει ξεπεράσει για ακόμη μία φορά τα όρια (όπως το έχει συνήθεια) κατά την σύλληψη Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι φέρονται να έχουν
εισέλθει στο τουρκικό έδαφος χωρίς άδεια κατά τη διάρκεια περιπολίας.
Ως Πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) που ζω στην ακριτική Ορεστιάδα μπορώ να σας βεβαιώσω ότι το κόμμα μας έχει εξίσου μεγάλη ευαισθησία στα εθνικά θέματα, ιδίως στις σχέσεις με την Τουρκία, εκτός από τα αμιγώς επαγγελματικά για τον γεωργικό, κτηνοτροφικό, αλιευτικό κλπ τομέα. Η παρούσα επιστολή σε εσάς και στο Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη αποσκοπεί στο να σας ενημερώσει για τη στάση του κόμματός μας στο συγκεκριμένο θέμα και να ζητήσει την ρωσική συνδρομή στην επίλυση του προβλήματος που δημιούργησε η τουρκική αλαζονεία και εκμετάλλευση για εσωτερική προπαγάνδα.
Λίγα χιλιόμετρα από το μέρος που ζω, η Τουρκία συνέλαβε δύο Έλληνες στρατιωτικούς που υποτίθεται ότι πέρασαν σε τουρκικό έδαφος μέσα στις πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες με χαμηλή ορατότητα. Είναι συχνό φαινόμενο περίπολοι και των δύο χωρών κατά λάθος να περνούν στο έδαφος της άλλης χώρας αλλά αυτό επιλύεται σε λίγες ώρες και οι στρατιωτικοί επιστρέφουν στη βάση τους.
Στην τελευταία περίπτωση το τουρκικό καθεστώς κινήθηκε με δόλο και εκμεταλλεύεται το γεγονός κρατώντας τους δύο στρατιωτικούς κυρίως για εσωτερική προπαγάνδα.
Αυτό το γεγονός έχει εξοργίσει τον τοπικό πληθυσμό της περιοχής μας, εκτός φυσικά από όλους τους Έλληνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και από την πλευρά του κόμματός μας έχουμε υποστηρίξει την αποχή των Ελλήνων από επισκέψεις στη γειτονική Αδριανούπολη και άλλες συνοριακές περιοχές ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη στάση του τουρκικού καθεστώτος. Είχαμε εξαιρετική επιτυχία μέχρι σήμερα και από την προηγούμενη Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο η Αδριανούπολη είχε ερημώσει σε σχέση με τις ελληνικές επισκέψεις ενώ ο αντίκτυπος στην αγορά και στην τοπική οικονομία της ήταν αντίστοιχος.
Το ΑΚΚΕΛ δεν είναι νέο στην ελληνορωσική συνεργασία. Βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με τον Σύμβουλο του Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης κ. Κωνσταντίνο Γκαμπαερίδη με ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η Αναφορά για άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, που συντάξαμε με πολύ μεγάλη βοήθεια και υποστήριξη από τον κ. Γκαμπαερίδη όπως επίσης το πολιτιστικό κέντρο "Ρώσικο Σπίτι" και το Κέντρο Ενημέρωσης και Συνεργασίας Ελλάδας - Αγίας Πετρούπολης που έχει έδρα την Αλεξανδρούπολη, έχει γίνει δεκτή από την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και θα εξεταστεί όπως φαίνεται από σώματα πέρα από τα στενά όρια της συγκεκριμένης Επιτροπής. Συνεπώς οι απαράδεκτες κυρώσεις πολύ πιθανόν να δεχτούν σημαντικό πλήγμα εντός του Ευρωκοινοβουλίου ώστε να είναι εφικτή και η άρση του εμπάργκο από την πλευρά της Ρωσίας στα αγροτικά μας προϊόντα. Δεν μας πτοούν τα τοπικά και ξένα άνομα συμφέροντα που επέβαλλαν τις κυρώσεις και αντιδρούν ακόμη και στην ελληνορωσική συνεργασία στην περιοχή μας.
Απευθυνόμαστε σε εσάς για να ζητήσουμε τη ρωσική συνδρομή στην επίλυση του προβλήματος που δημιούργησε το τουρκικό καθεστώς, διότι από την εμπειρία που έχουμε στην Ελλάδα, οι αμερικανικές ενέργειες από μόνες τους δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη.
Με τιμή,
Ευάγγελος Τσιομπανίδης,
Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ