Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, η εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με θέμα «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ-Υπάρχει λύση.Αναφορα στην υποθεση απειλης εξωσης σε πρωτη κατοικια στο Αγγελοχωρι Ναουσας απο Φαουντ εκανε η Δικηγόρος-Επικεφαλής της πρωτοβουλίας για νομοθέτηση της προτεραιότητας των Ελλήνων οφειλετών έναντι κερδοσκόπων κα Αριάδνη Νούκα .Βιντεο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, η εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με θέμα «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ-Υπάρχει λύση;», η οποία έλαβε χώρα στο Hyatt Regency, στο πλαίσιο του Money Show 2018.
Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν κατά σειρά ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Παντελής Φιλιππίδης, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου

Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Φώτης Κουρμούσης, Η Δικηγόρος-Επικεφαλής της πρωτοβουλίας για νομοθέτηση της προτεραιότητας των Ελλήνων οφειλετών έναντι κερδοσκόπων κα Αριάδνη Νούκα και ο Καθηγητής Ανδρέας Αθηναίος. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Δημοσιογράφος κ. Αντώνης Οραήλογλου.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Παντελής Φιλιππίδης επεσήμανε ότι το πρόβλημα των κόκκινων δανείων είναι ένα σημαντικό θέμα που έχει απασχολήσει έντονα τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία του οποίου, τον Μάιο του 2017, εστάλη κοινή Ανοιχτή Επιστολή Φορέων της Θεσσαλονίκης προς την Πολιτεία, για την οποία όμως δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση. Τόνισε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ήταν και είναι μπροστά στη μάχη των κόκκινων δανείων και θα συνεχίσει δυναμικά, μέχρι να βρεθεί λύση.
Ο κ. Κουρμούσης αναφέρθηκε αναλυτικά στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και στα οφέλη που έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες από τον νόμο 4469/2017.
Η κα Νούκα ανέφερε στην τοποθέτησή της ότι, το πρόβλημα των κόκκινων δανείων θα πρέπει να λυθεί άμεσα και να προστατευτεί ο δανειολήπτης. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει ο νόμος να συμπεριλάβει διάταξη που, στην περίπτωση άρνησης της τράπεζας να μπει στον εξωδικαστικό μηχανισμό, να υποχρεώνεται να έχει αιτιολογημένη και τεκμηριωμένη απόφαση γι’αυτό. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον κώδικα δεοντολογίας, ο οποίος είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο στα χέρια του δανειολήπτη.
Τέλος, ο Καθηγητής κ. Ανδρέας Αθηναίος επεσήμανε ότι ο τόπος μας είναι ένας τόπος με δημιουργικό λαό αλλά με έναν μηχανισμό που μισεί και που σταματάει την πρωτοβουλία. Η Ελλάδα έχει τους πόρους, τα μέσα παραγωγής και τις δυνατότητες, όμως δεν έχει το χρήμα. Η λύση για το ιδιωτικό χρέος είναι να δούμε γιατί δημιουργήθηκε αυτό, μέσα από τη δημιουργία ενός πλαστού χρέους. «Η λύση είναι γόρδιος δεσμός…..τον κόβεις στην ουσία του» ανέφερε χαρακτηριστικά, κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Αθηναίος.

Ακουστε την αναφορα στην υποθεση του Αγγελοχωριου απο το 33 λεπτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ