Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Αυτά είναι τα επικίνδυνα πράγματα που κρύβονται σε κάθε σπίτι

Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι που δε γνωρίζετε ότι βρίσκονται μέσα στο σπίτι σας και δεν μπορείτε...
να ελέγξετε. Η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο να καταλάβετε πότε ένα προϊόν αποτελεί απειλή για την υγεία σας και με τι θα μπορούσατε να το αντικαταστήσετε.

Δείτε ποια είναι τα είδη σπιτιού που πραγματικά βάζουν τη ζωή σας σε κίνδυνο.


Αντικολλητικά σκεύη Ενώ είναι πολύ βολικό να έχετε αντικολλητικά σκεύη στο σπίτι σας, δεν είναι ασφαλή για εσάς. Το υλικό που κάνει τα σκεύη μαγειρικής αντικολλητικά λέγεται πολυτετραφθοροαιθυλένιο και είναι αυτό που απελευθερώνει αέρια όταν ζεσταίνεται. Αυτά είναι τα αέρια που αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για την υγείας σας καθώς μεταξύ άλλων μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο.

Ναφθαλίνη Αυτά τα «αθώα» μπαλάκια που χρησιμοποιούνταν κατά κόρον παλιότερα τελικά δεν είναι καθόλου χρήσιμα. Μπορεί να μην έχει αποδειχτεί ακόμα ότι η ναφθαλίνη προκαλεί καρκίνο στον άνθρωπο (έχει αποδειχτεί ότι προκαλεί στα ζώα) αλλά πρόκειται για ένα υλικό το οποίο μπορεί να καταστρέψει τα κύτταρα του αίματος.

Αποσμητικά χώρου Τα αποσμητικά χώρου περιέχουν τοξίνες οι οποίες με τον καιρό συσσωρεύονται στον οργανισμό σας και μπορεί να επηρεάσουν τις ορμόνες σας. Ψάξτε αποσμητικά με βιολογική πιστοποίηση.

Αντιβακτηριδιακά σαπούνια Για πολλά χρόνια θεωρούνταν ο καλύτερος τρόπος να κρατήσετε μακριά τα μικρόβια. Παρόλα αυτά, τα συστατικά που περιέχουν είναι στην πραγματικότητα πολύ επικίνδυνα. Μπορεί να δημιουργήσουν ανθεκτικά βακτήρια τα οποία δεν παθαίνουν τίποτα πράγμα το οποίο φυσικά είναι πάρα πολύ κακό.

Καθαριστικά φούρνου Πολλά από τα καθαριστικά φούρνου περιέχουν διαβρωτικές ουσίες οι οποίες αν τις εισπνεύσετε ή τις καταπιείτε μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο γαστρεντερικό και το αναπνευστικό σύστημα. Καλύτερα φορέστε μάσκα και μην εισπνέετε κοντά στον φούρνο όταν τον καθαρίζετε.

Καθαριστικά τουαλέτας Τα συστατικά που περιέχονται στα καθαριστικά τουαλέτας είναι τα ίδια με εκείνα που μπορεί να προκαλέσουν καψίματα στο δέρμα και στα μάτια. Επίσης, είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνα όταν αναμειγνύονται με άλλα είδη καθαριστικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ