Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018

Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας "ΑΙΓΕΣ" για τον 2ο Δρόμο Ανακτόρων και ευχαριστηριο προς Τοπικα ΜΜΕ

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έκλεισε την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 η διοργάνωση του 2ου Αγώνα Δρόμου των Ανακτόρων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βεργίνας «ΑΙΓΕΣ» σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, το ΚΑΠΑ/τμήμα αθλητικό του Δήμου Βέροιας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας.
Από νωρίς το πρωί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς φρόντισαν να ολοκληρωθούν ομαλά οι απαραίτητες διαδικασίες και να είναι όλα έτοιμα εγκαίρως. Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας Ιωακείμ Στάθης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και ακολούθησε η τεχνική ενημέρωση από τον γενικό συντονιστή του αγώνα Λουκά Δαγδηλέλη για τις διαδρομές που φέτος ήταν τρεις: η ορεινή διαδρομή των 12 χιλιομέτρων νότια της αρχαίας Ακρόπολης, η μικρότερη ορεινή διαδρομή των 8,3 χιλιομέτρων στις πλαγιές των Πιερίων, γύρω από το αρχαίο τείχος των Αιγών και η παιδική διαδρομή του 1 χιλιομέτρου στα όρια του οικισμού, μέσα από το αρχαίο Νεκροταφείο των Τύμβων. Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν όλοι στην αφετηρία που βρισκόταν στην πλατεία της Βεργίνας για να γίνει η έναρξη του αγώνα.
 
Φέτος το παρόν έδωσαν 228 ενήλικες αθλητές, άνδρες και γυναίκες, διαφόρων ηλικιών και από διάφορες περιοχές της Ελλάδος, καθώς και 100 παιδιά από την ευρύτερη περιοχή που έτρεξαν για τον αθλητισμό, για τον πολιτισμό, για την Βεργίνα!
 
Μέσα στην ανοιξιάτικη φύση, οι διαδρομές των 12 χιλιομέτρων (5% χωματόδρομος, 55% μονοπάτια, 35% δασικός δρόμος και με υψομετρική διαφορά +500μ.) και 8,3 χιλιομέτρων (σε χωματόδρομο, μονοπάτια και δασικό δρόμο με υψομετρική διαφορά +250μ.) εντυπωσίασαν τους αθλητές, οι οποίοι τις βρήκαν σε γενικές γραμμές εύκολες, ωστόσο υπήρξαν και μερικοί συμμετέχοντες που δυσκολεύτηκαν. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με ασφάλεια μέχρι τον τερματισμό του συνόλου των αθλητών, τους οποίους υποδεχόταν με ενθουσιασμό το κοινό.
 
Η χρονομέτρηση έγινε ηλεκτρονικά από την εταιρεία Sfendami με άμεση έκδοση των αποτελεσμάτων (και on line κατά τη διάρκεια του αγώνα) στην ιστοσελίδα www.smftiming.com.
 
Στον αγώνα των 12χλμ στη Γενική Κατηγορία Ανδρών νικητής είναι ο Δαγδηλέλης Αθανάσιος με δεύτερο τον Πασιαλη Γεώργιο και τρίτο τον Τσικαρη Παναγιώτη. Στον αγώνα των 8,3χλμ στη Γενική Κατηγορία Ανδρών νικητής είναι ο Δημητριάδης Αμβρόσιος με δεύτερο τον Ροβυθάκη Αναστάσιο και τρίτο τον Χασάπη Χρήστο.
 
Στη Γενική κατηγορία Γυναικών, στον αγώνα των 12χλμ πρώτη νικήτρια αναδείχθηκε η Κωστίδου Στεργιανή, δεύτερη η  Ηλιάδου Φωτεινή και τρίτη η Χαραλαμπίδου Άννα-Μαρία, ενώ στον αγώνα των 8,3χλμ νικήτρια είναι η Σουλιώτου Αλεξάνδρα, με δεύτερη την Νάκη Άννα και τρίτη την Λαμπροπούλου Κατερίνα.
 
Με τον καιρό σύμμαχο, όλα λειτούργησαν άψογα, όπως είχαν προγραμματιστεί, χωρίς να υπάρξουν ουσιαστικά προβλήματα. Από τις ιδιαίτερες στιγμές του αγώνα ήταν και η συμμετοχή του διεθνούς φήμης ηθοποιού Manu Bennett!
 
Το προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας και του ΚΑΠΑ/τμήμα αθλητικό του Δήμου Βέροιας, η Διασωστική Ομάδα ΟΜΑΚ Καλαμαριάς και η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Βέροιας κινητοποιήθηκαν άμεσα και πρόσφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους. Επίσης, η συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, την 1η Μεραρχία Πεζικού και το Νοσοκομείο Βέροιας ήταν άριστη.
 
Για άλλη μια χρονιά σημαντική ήταν η συμβολή των δεκάδων εθελοντών και υποστηρικτών του αγώνα που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό με αποτέλεσμα αθλητές και συνοδοί να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις.
 
Χορηγός επικοινωνίας του αγώνα ήταν η ΕΡΤ3, ενώ την εξαιρετικά έμπειρη δημοσιογραφική τους κάλυψη παρείχαν το Verianet.gr και ο pliroforiodotis.gr.
Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους τους αθλητές, μικρούς και μεγάλους που για δεύτερη χρονιά υποστήριξαν ένθερμα τον αγώνα δρόμου των Ανακτόρων.
 
Ιδιαίτερες ευχαριστίες αποδίδονται στην Έφορο Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη για τη συνεργασία της. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά την Π.Ε. Ημαθίας και το ΚΑΠΑ του Δήμου Βέροιας για την υποστήριξη τους, την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του αγώνα αλλά και της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, την 1ηΜεραρχία Πεζικού για την αμέριστη συνδρομή της, το Νοσοκομείο Βέροιας, την ΟΜΑΚ Καλαμαριάς και τη Λέσχη Μοτοσικλετιστών Βέροιας για την πολύτιμη και έμπειρη βοήθειά τους. Πολλές ευχαριστίες οφείλουμε στον Στάθη Ναβροζίδη από το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Βέροιας, ο οποίος έδωσε λύση σε πρακτικά ζητήματα του αγώνα. Τέλος, να ευχαριστήσουμε θερμά τις επιχειρήσεις που στήριξαν τη διοργάνωση, καθώς η συνεισφορά και η ενίσχυσή τους ήταν καθοριστική για την επιτυχία του αγώνα.
 
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά, για τον 3ο Αγώνα Δρόμου των Ανακτόρων!
                   
 
Η Οργανωτική Επιτροπή:
Στάθης Ιωακείμ, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου «Αιγές»
Κεφάλας Δημήτρης, Υπεύθυνος Υποδοχής και Φιλοξενίας
Ζησέκας Δημήτρης, Υπεύθυνος Αγωνιστικής Διαδρομής
Δαγδηλέλης Λουκάς, Γενικός Συντονιστής Αγώνα


Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας «Αιγές» με την παρούσα επιστολή θέλει να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες προς τα τοπικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας που βρίσκονται πάντοτε δίπλα σε κάθε δράση του Συλλόγου μας στηρίζοντας με την εξαιρετική και έμπειρη δημοσιογραφική τους κάλυψη τις προσπάθειές μας, δίχως κανένα οικονομικό όφελος.
Η άμεση ανταπόκριση και συνδρομή σας προσφέρει πολύτιμη βοήθεια για την παρουσίαση και προβολή των ποικίλων δράσεων του Συλλόγου, αλλά και συνολικά για την ανάδειξη του τόπου μας.
Η υποστήριξη και αρωγή εκ μέρους σας είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη συνέχιση του έργου του Συλλόγου μας.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. του Συλλόγου

1 σχόλιο:

  1. Όσοι δεν πήγαν ή - ακόμη χειρότερα - λοιδόρησαν τα συλλαλητήρια κατά της προδοσίας = συνθέτου ονομασίας με τον όρο Μακεδονία για τα γυφτο-σκόπια, είναι απολίτιστοι- δεν πά' να τρέχουν και 180, όχι 18 χιλιόμετρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ