Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Ξεσηκωμός εν όψει των συγκεντρώσεων της 6ης Ιουνίου για τη Μακεδονία - Στην Πέλλα η κεντρική συγκέντρωση


Καθώς προχωρούν οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος των Σκοπίων, η Επιτροπή για την ελληνικότητα της Μακεδονίας εργάζεται πυρετωδώς για τις παράλληλες συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας την 6η Ιουνίου, στις 19:30.
Σύμφωνα με... 
πληροφορίες του thestival.gr η ανακοίνωση των πόλεων που θα πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις αναμένεται να γίνει την προσεχή Τρίτη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κεντρική συγκέντρωση θα γίνει στην κεντρική πλατεία του χωριού Πέλλα, με φόντο το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η Πέλλα βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης. Αυτό σημαίνει ότι ο κύριος όγκος των Θεσσαλονικέων, που θα θελήσουν να διαδηλώσουν για τη Μακεδονία, θα εκδράμει την μεθεπόμενη Τετάρτη στην Πέλλα.

Επί ποδός Δήμαρχοι και Μητροπολίτες

Η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας ολοκληρώνει τις επόμενες ημέρες τις επαφές της με τους Δημάρχους και τους Μητροπολίτες μεγάλων πόλεων της Ελλάδας προκειμένου να στηρίξουν έμπρακτα τη διοργάνωση των παράλληλων συγκεντρώσεων της 6ης Ιουνίου. Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα που πραγματοποίησαν τις επαφές διαπίστωσαν ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την υποστήριξη των κινητοποιήσεων κατά της εκχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας, τόσο από τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και από τους εκπροσώπους της Εκκλησίας. Το βάρος της διοργάνωσης των συγκεντρώσεων στις πόλεις που έχουν επιλεγεί θα σηκώσουν οι Δήμαρχοι και οι εθελοντές του δικτύου της Επιτροπής Αγώνα.

Επιλέχτηκαν πόλεις κυρίως από τη Μακεδονία

Η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας δέχτηκε αιτήματα για διοργάνωση συγκεντρώσεων από αρκετούς Δημάρχους της χώρας. Προκειμένου να διαφυλαχτεί η αρτιότητα στον τρόπο οργάνωσης των κινητοποιήσεων η Επιτροπή Αγώνα αποφάσισε ότι την 6η Ιουνίου θα διοργανωθούν συγκεντρώσεις κυρίως σε πόλεις της Μακεδονίας. Ανάλογα με την πορεία των διαπραγματεύσεων θα εξεταστεί το ενδεχόμενο διοργάνωσης και άλλων παράλληλων συγκεντρώσεων στην υπόλοιπη χώρα.

Το τρίτο συλλαλητήριο θα γίνει στο Σύνταγμα

Η Επιτροπή Αγώνα με τη διοργάνωση των παράλληλων συγκεντρώσεων της 6ης Ιουνίου επιχειρεί να στείλει εκ νέου προς το πολιτικό προσωπικό της χώρας το μήνυμα των συλλαλητηρίων της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών. Συγχρόνως, θέλει να αποδείξει ότι δεν υπάρχει «ετερόκλητος όχλος» που εκτόνωσε την οργή του στα συλλαλητήρια αλλά εκατομμύρια Έλληνες πολίτες που συνειδητά στηρίζουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Mέσω των παράλληλων συγκεντρώσεων οι πολίτες θα κληθούν να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Επιτροπή Αγώνα είναι έτοιμη να διοργανώσει νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα εάν η Κυβέρνηση φέρει προς ψήφιση στη Βουλή συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ