Τρίτη 29 Μαΐου 2018

"Η ΧΙΟΝΑΤΗ & ΟΙ 7 ΝΑΝΟΙ" ΚΑΙ "Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ" ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας - Τμήμα Θεατρικής Αγωγής
Ομάδα «Κομήτες Β» και Ομάδα «Σβούρες» (παιδιά Β’ Δημοτικού)
“Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι ”
Οι Ομάδες «Κομήτες Β’» και Ομάδα «Σβούρες» (παιδιά Β’ Δημοτικού) του Τμήματος Θεατρικής Υποδομής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας παρουσιάζουν την παράσταση “Η Χιονάτη & οι 7 Νάνοι”, των
αδελφών Γκριμ σε διασκευή και σκηνοθεσία Δήμητρας Σταματίου.
Η παράσταση από την Ομάδα «Κομήτες Β’» θα δοθεί την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 στις 5.00μ.μ. στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, με γενική είσοδο 3€.
Η παράσταση από την Ομάδα «Σβούρες» θα δοθεί την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 στις 7.00μ.μ. στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, με γενική είσοδο 3€.
Προπώληση εισιτηρίων: γραφεία ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, 3ος όροφος Χώρου Τεχνών, τηλ. 2331078140.
Συντελεστές Παράστασης
Συγγραφέας: Αδελφοί Γκρίμ
Διασκευή κειμένου: Lev Ustinov
Προσαρμογή κειμένου-Σκηνοθεσία: Δήμητρα Σταματίου
Σκηνογραφία (σχεδιασμός & κατασκευή)/Ενδυματολογία: Γεωργάκη Χαρά, Γεωργόπουλος Δημήτρης, Όσσα Μαρία, Τσιριγώτη Σοφία.
Μουσική Επιμέλεια: Δήμητρα Σταματίου
Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος
Ηχοληψία: Αλέξανδρος Καροτσέρης
Οργάνωση Παραγωγής-Προβολή: Κατερίνα Γρηγοριάδου
Τεχνική Υποστήριξη: Πέτρος Μαλιάρας, Χρύσα Μπακογιάννη.
Τους ρόλους ερμηνεύουν (αλφαβητικά):
Κομήτες Β’: Γραμματικοπούλου ‘Αλκηστις, Γκαλίτσιου Παναγιώτα, Εδιρνέλη Δήμητρα, Εδιρνέλη Κατερίνα, Εδιρνέλη Σόνια, Κακάτσιου Δήμητρα, Κοτρίδης Πέτρος, Κοτσαλίδου Μελίνα, Μελιοπούλου Ειρήνη, Μπλατσιώτης Πολυχρόνης, Νικολόπουλος Γιώργος, Πελτέκη Αφροδίτη, Σαμανίδου Ηλέκτρα, Τόπης Αστέριος, Τσαντεκίδου Στέλλα, Φαρμάκη Γεωργία.
Σβούρες: Αγγελίδου Παναγιώτα, Γκαβανά Νίκη, Γκόγκος Δαμιανός, Γούρας Κωνσταντίνος, Ζάχου Μαρία Νίκη, Καροτσέρη Μαριλένα, Κελέσμητου Τριανταφυλλιά, Κεπέογλου Χρύσα, Κυβεντίδου Αριάδνη, Λύκας Ραφαήλ Αγγελος, Ντάγια Αγελος.

Σημείωμα Σκηνοθέτη
Το αγαπημένο κλασικό παραμύθι των αδελφών Γκρίμ μεταφράστηκε και διασκευάστηκε από πλήθος λογοτεχνών ανά τον κόσμο. Κι αυτό, γιατί δεν πρόκειται για ένα απλό παιδικό παραμύθι. Αμέτρητοι οι συμβολισμοί, που υπάρχουν στο κείμενο: ο ναρκισσισμός, το πέρασμα από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση, η δύναμη του έρωτα και της αγάπης, που είναι τα μόνα όπλα απέναντι στο κακό και στο θάνατο. Από όλες τις διασκευές, που πέρασαν από τα χέρια μου ως παιδί αλλά και ως ενήλικας, επέλεξα αυτή του Ρώσου συγγραφέα Λεφ Ουστίνωφ. Διατηρώντας το σκελετό και τα νοήματα του παραμυθιού, αποδίδει με έναν πιο συνοπτικό και ανάλαφρο τρόπο την ιστορία της Χιονάτης και των νάνων της, εστιάζοντας στη δύναμη της φιλίας, της καλοσύνης και της αγνής αγάπης, που μάχονται και επικρατούν απέναντι στη ζήλεια, στην υπεροψία και στο κακό.
«Τα παραμύθια, που διαβάσαμε, όταν ήμασταν παιδιά μας συντροφεύουν σε όλη μας τη ζωή. Στην πραγματικότητα όμως τα καταλαβαίνουμε, όταν τα διαβάζουμε στα παιδιά μας» λέει ο συγγραφέας.
Οι «Κομήτες» και οι «Σβούρες» θα μας θυμίσουν ξανά ό,τι τυχόν ξεχάσαμε. Ή θα μας μάθουν λίγα περισσότερα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ