Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Παρουσίαση του βιβλίου «50 σπιτικές συνταγές με Ροδάκινα» στο 3ο Φεστιβάλ Ροδάκινου το Σάββατο 16 Ιουνίου, ώρα 18:00 στο πάρκο της Ελιάς στην Βεροια.

Ταυτιζόμενη απόλυτα με τους σκοπούς του Φεστιβάλ Ροδάκινου για την ανάδειξη του προϊόντος ως βασικού συστατικού της σύγχρονης γαστρονομίας, η αγαπημένη σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Κική Εμμανουηλίδου παρουσιάζει το βιβλίο “50 σπιτικές συνταγές με ροδάκινα”, καταθέτοντας μια νέα πρόταση στην Ελληνική γαστρονομία. Η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Ιουνίου, ώρα 18:00 στο πάρκο της Ελιάς. Η εκδήλωση περιλαμβάνει Live Cooking Show, δωρεάν βιβλία για 30 τυχερούς και δωρεάν έκδοση με 10
συνταγές για όλους όσους συμμετέχουν!
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Ο.Π. Συνεταιρισμών Ν.Ημαθίας κ. Χρήστος Γιαννακάκης, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Βέροιας κ. Βασίλης Λυκοστράτης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν.Ημαθίας κ. Δημήτρης Μάντζιος και η συγγραφέας κ. Κική Εμμανουηλίδου. Μαζί με την συγγραφέα θα μαγειρεύει ο βεροιώτης σεφ Γιώργος Μεταξάς. Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων εδώ: https://goo.gl/fhykuG

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Το νέο της βιβλίο με «50 σπιτικές συνταγές με ροδάκινα» κυκλοφόρησε η γνωστή συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Κική Εμμανουηλίδου, καταθέτοντας μια νέα πρόταση στην Ελληνική γαστρονομία. Την έκδοση του βιβλίου ανέλαβε η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας με την χορηγία των εταιρειών ECONOMOTECHNIKI και NOVACERT.
Το βιβλίο που αφιερώνει η σεφ «στους παραγωγούς, στους ανθρώπους που μοχθούν για την καλλιέργεια του ροδάκινου και σ΄ αυτούς που αγωνίζονται για την καλύτερη διάθεση και προβολή αυτού του εξαιρετικού προϊόντος του τόπου μας» περιλαμβάνει μοναδικές συνταγές για σαλάτες, φαγητά και γλυκά με ροδάκινο.
«…αισθάνθηκα την βαθύτερη ανάγκη –και θεωρώ υποχρέωση μου- να δημιουργήσω μια σειρά συνταγών με ροδάκινα. Να μεταδώσω στους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας τη μοναδικότητα που προσδίδει το ροδάκινο σε πολλά πιάτα, σε συνδυασμούς που εμπνεύστηκα από την αγάπη μου για τον ευλογημένο καρπό, την εμπειρία μου από τη χρόνια ενασχόληση με τη διατροφή και την προσωπική γευστική έρευνα που έκανα, πειραματιζόμενη με ποικιλία υλικών», τονίζει η συγγραφέας στον πρόλογο της.
Η διοίκηση της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας, στο εισαγωγικό σημείωμα του βιβλίου, εξηγεί ότι «επιθυμώντας η κοινοπραξία να δώσει στο Ελληνικό καταναλωτικό κοινό μια ακόμη γευστική διάσταση του ευλογημένου φρούτου της περιοχής μας, του ροδάκινου, προχώρησε στην έκδοση του ανά χείρας βιβλίου μαγειρικής, σε συνεργασία με τη συντοπίτισσα μας, γνωστή σεφ κα Κική Εμμανουηλίδου. Φιλοδοξία μας είναι οι συνταγές που περιέχονται στο εν λόγω βιβλίο να εμπλουτίσουν τα μενού όλων των καταστημάτων εστίασης της χώρας και κυρίως της Ημαθίας, δημιουργώντας μία τοπική διατροφική ταυτότητα, παρακινώντας τους μελλοντικούς επισκέπτες να θέλουν να έρθουν στον τόπο μας για να δοκιμάσουν φαγητά με ροδάκινο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ