Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018

ΓιώργοςΟυρσουζίδης Βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ - Το Ανάκτορο των ΑιγώνΕίναι ιδιαίτερη η τιμή και η χαρά να βρίσκομαι σήμερα εδώ - στο λόφο της Ακρόπολης των Αιγών - ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Αρχαιολογικής υπηρεσίας, για την παράδοση στο κοινό της οικουμένης του Ανακτόρου των Αιγών, του σπιτιού του Φιλίππου και του στρατηλάτη της οικουμένης Μέγα Αλέξανδρου.
Ένα Ανάκτορο με οικουμενικό συμβολισμό, αφού από εδώ ξεκίνησε, εδώ σχεδιάστηκε, εδώ
στοχάστηκε ο Φίλιππος Β΄ και έθεσε τις βάσεις για την δημιουργία της μεγάλης Μακεδονικής Αυτοκρατορίας, που υλοποίησε ο γιος του και διάδοχος του Αλέξανδρος.
Η αρχαιολόγοι γνωρίζουν καλύτερα απ΄ τον καθένα τη σημασία, τη σπουδαιότητα και τη μοναδικότητα του χώρου σε παγκόσμια κλίμακα.
Σήμερα λοιπόν, παραδίδουν στο κοινό ένα οικουμενικό μνημείο, όπως ακριβώς ήταν στην πρωτόλεια μορφή του πριν από 2.400 χρόνια περίπου.
Για πρώτη φορά, μετά από χιλιάδες χρόνια, οι πολίτες της οικουμένης έχουν τη δυνατότητα να αντικρίσουν το Ανάκτορο όπως ακριβώς κατασκευάστηκε και παραδόθηκε στους ενοίκους του.
Είμαι βέβαιος ότι η προσπάθεια ολοκλήρωσης του μνημείου στην επόμενη φάση αναστύλωσης – της τρίτης διάστασης – θα υλοποιηθεί με την ίδια επιμέλεια και ακρίβεια, ώστε μετά από λίγα χρόνια να απολαύσουμε το Ανάκτορο στην πλήρη μορφή του - όσο αυτό είναι εφικτό.
Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω και να συγχαρώ από καρδιάς, όλους – όσους συνέβαλαν στην ανάδειξη αυτού του έξοχου μνημείου της Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Βέροια 3/6/2018 Ουρσουζίδης Ν. Γιώργος
Βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ